Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2016. Április 18. 10:51, hétfő | Helyi
Forrás: győri Leier Autó BMW

Szezonnyitás és közlekedésbiztonság a győri Leier Autó BMW Motorrad-nál

Szezonnyitás és közlekedésbiztonság a győri Leier Autó BMW Motorrad-nál

Az idei tavasz szinte átmenet nélkül köszöntött be, nem csoda hát, hogy az utakat elözönlötték a motorosok.

A győri Leier Autó BMW Motorrad tökéletesen időzítette rendezvényét, ahol a német csúcsmotorokon kívül a defenzív közlekedés alapjait is megismerhették a résztvevők.

2016. április 2-3 között rendezte meg rendhagyó motoros szezonnyitó rendezvényét a győri Leier Autó BMW Motorrad, ahol a BMW motorokon kívül a biztonságos motoros közlekedés is nagy hangsúlyt kapott. A kora tavaszi időszak mindig kritikus a közlekedésben, a reflexek még lassúak, a nagy pihenés után mindenki picit bátrabb, az autósok pedig még nem készültek fel a motorosok jelenlétére. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a defenzív motorkerékpáros közlekedésre, így örömmel csatlakoztak a győri Leier Autó BMW Motorrad rendezvényéhez, ahol közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai tréninget tartottak.

„Ezen Te fogsz először végigmenni, én biztosan nem égek le ennyi ember előtt!” – hallatszott a sugdolózás a pálya körül, és valóban, motorost próbáló ügyesség kellett a pálya hibátlan teljesítéséhez, de kis gyakorlás után mindenki elégedetten gurult le a kijelölt nyomvonalról. Ami biztosan kiderült, a motoros rendőrök az elméleten kívül kiemelkedő tudással irányítják motorjaikat, számos elismerő pillantást kaptak a pálya szélén álló bukósisakos emberektől.

A közlekedésbiztonsági oktatás mellett természetesen a BMW motorok álltak az érdeklődés középpontjában. A BMW motorok elképesztőek, megjelenésük, vezethetőségük abszolút a csúcskategóriát képviselik. A győri, Szauter Ferenc utca 9. szám alatt található BMW márkakereskedés igazi szentély, nemcsak a márka rajongóinak, hanem a kétkerekűek szerelmeseinek is. A kétnapos rendezvény alatt több turnusban próbálhatták ki az érdeklődők a kiállított motorokat, a BMW-k nyergében valódi örömmotorozás volt a gurulás.
A motoros ünnepnap mi mással záródhatott volna, mint egy közös motorozással. A népes motoros banda a BMW márkakereskedéstől vágott neki a közel 100 km-es útnak. Az idő tökéletes volt, a szervezés kiváló, a BMW motorok pedig hozták a márkától elvárható kiválóságot.

Különösen szerencsésnek érzem magam a cikk írásakor, mivel közel 15 éve élek a motorozás fogságában, így egy motoros hétvégéről tudósítani inkább ajándék mintsem munka. Motoros pályafutásom alatt kizárólag japán motorokat hajtottam, de a Leier Autó BMW Motorrad rendezvényét követően ki merem jelenteni, a következő vas egy S szériás BMW lesz! Azonban nem csak én estem szerelembe, akivel beszélgettem, szinte kivétel nélkül áradozott valamelyik kiállított gépről. Motoros társaim biztosan tudják milyen ez, hiába az aggódó barátnő vagy a „mikor nősz fel” feleség, ha az ember szíve a hengerek ritmusára kezd el dobogni nincs mit tenni. Az összkép úgy teljes, ha megemlítem a Leier Autó csapatának kiváló munkáját és szimpatikus hozzáállását, valamint a győri motoros rendőrök hozzáértését! BMW, autók, motorok, jó társaság, mi kell még? 

Minden motoros társam nevében köszönöm a hétvégét! Aki teheti, látogasson el a győri Leier Autó márkakereskedésébe!
Mikovich András

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 09:13, péntek | Helyi

Indul a pótfelvételi: tavaly a Széchenyi-egyetem rekordot döntött

Július 30-tól indult a pótfelvételi: augusztus 7. éjfélig adhatják le jelentkezésüket azok, akik a július 24-ei ponthatárhúzáson egy intézménybe sem nyertek felvételt.

2024. Augusztus 02. 08:14, péntek | Helyi

Interaktív, játékos módon tanulnak angolul a táborozók

Angol nyelvi tábort tartanak a Generációk Házában, ahol a 4-10 éves gyermekek játékos formában tanulnak angolul beszélni.

2024. Augusztus 02. 07:12, péntek | Helyi

Omlásveszély: tényleg a körbekerítés a megoldás?

Győr három ikonikus épületét is körbekerítették „omlásveszély” miatt. Járdát, illetve parkolót zártak el emiatt.

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.