Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Szeptember 14. 07:30, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Őszi ülésszak: kórházigazgatói beszámoló a megyei közgyűlés előtt

Őszi ülésszak: kórházigazgatói beszámoló a megyei közgyűlés előtt

A nyári szünet után szeptember 16-án, pénteken délelőtt ül össze ismét a Győr-Moson-Sopron megyei képviselőtestület. A napirendek sorában 19 előterjesztés szerepel.

Beszámoló kerül a képviselők elé a megyei önkormányzat által létrehozott alapítvány és közalapítványok munkájáról. Tájékoztatót hallgatnak meg a közgyűlés tagjai a megyei önkormányzat 2011. évi első féléves gazdálkodásáról, illetve az évközi pótelőirányzatokról és a megyei intézmények saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-módosításairól. Napirenden szerepel a RÓMER-Ház Közalapítvány megszüntetése.

Sor kerül a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására. A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató-főorvosa az elmúlt egy éves tevékenységéről számol be.

A 19 előterjesztésből a személyi kérdésekről és az önkormányzati vagyont érintő kérdésekről a képviselők zárt ajtók mögött tárgyalnak. Így a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj ifjúsági, szociális, területfejlesztési és gazdasági tagozata díjazottjainak személyéről biztosan zárt ülésen hoznak döntést.

A megyei fenntartású intézmények közül ezúttal a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója számol be az intézmény tevékenységéről, az intézményi érdekvédelem helyzetéről.

(A közgyűlés napirendjei a http://www.gymsmo.hu/ oldalon a Közgyűlés/Közgyűlés anyagai címszó alatt olvashatók.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?