Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Június 09. 16:05, vasárnap | Helyi

Szigetmonostoron a TEK.

Szigetmonostoron a TEK.

Békeidőben a szervezett bűnözés ellen, árvízkor a gátakon!

Békeidőben a szervezett bűnözés ellen, árvízkor a gátakon!

A Terrorelhárítási Központ (TEK) 250 munkatársa az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) felkérésére Szigetmonostoron részt vesz a védekezésben.
A település külterületén a vízműkutakhoz vezető, magasparti közút és egy földút kereszteződésében átbukott a víz, és az erdei mélyvonulaton keresztül áramlik a szigetmonostori üdülőterület felé - írta közleményében az OMIT. A tájékoztatás szerint a TEK 250 munkatársa segít a védekezésben, a munkálatokat Hajdu János tábornok, a TEK főigazgatója személyesen irányítja.
Hangsúlyozzák, hogy a TEK szakemberei már pénteken elvégezték a BTR 80 típusú kétéltű páncélozott szállító járművek technikai felkészítését is, így a járművek földön és vízen egyaránt képesek támogató és mentési feladatok ellátására.
Az árvízi segítségnyújtásban részt vevők mellett a Terrorelhárítási Központ minden egysége teljes készültségben várja a további riasztást, hogy bármilyen rendkívüli esemény bekövetkeztekor, akár árvíz-, akár rendvédelmi céllal, azonnal akcióba léphessen - zárul a közlemény.

Címkék: Szigetmonostor, TEK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?