Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Szeptember 03. 07:52, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Szijjártó Péter: Magyarország éllovasa az Európa jövőjét meghatározó autóipari átalakulásnak

Szijjártó Péter: Magyarország éllovasa az Európa jövőjét meghatározó autóipari átalakulásnak

Az európai gazdaság jövőbeli alakulására az autóipar változása lesz a legnagyobb hatással, és ennek az átalakulásnak Magyarország az egyik éllovasa

- írta Facebook posztjában szombaton a külgazdasági és külügyminiszter, miután vendégül látta Vang Csuan-fut (Wang Chuanfu), a BYD autóipari vállalat elnökét, akivel áttekintették a vállalat magyarországi működésének tapasztalatait.

Szijjártó Péter posztjában úgy fogalmazott: a BYD a világ egyik legsikeresebb autóipari vállalata: csak augusztusban több mint 274 ezer ekektromos járművet adott el, illetve idén összesen 3 milliót gyárt majd. A BYD az egyik legjelentősebb szereplője az autóipar meghatározó változásainak.

"Ma Dunakeszin láttam vendégül a vállalat tulajdonosát és elnökét, Vang Csuan-fut, akivel áttekintettük az autóipar globális átalakulását. Egyértelműen megállapítottuk, hogy az európai gazdaság jövőbeli alakulására az autóipar változása lesz a legnagyobb hatással, és ennek az átalakulásnak Magyarország a globális éllovasai közé tartozik" - írta.

A posztban a miniszter megemlítette: Vang Csuan-fu most éppen egy európai körúton van, ennek keretében látogatott el Dunakeszire is, aminek köszönhetően közösen áttekinthették magyarországi működésük tapasztalatait.

A BYD elnöke örömmel nyugtázta, hogy egyre több magyar város utcáit róják vállalatai elektromos buszai - fűzte hozzá bejegyzésének végén Szijjártó Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során