Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 27. 09:55, péntek | Helyi

Színésznők karanténban: Mahó Andi

Színésznők karanténban: Mahó Andi

Mahó Andrea Jászai Mari- és Artisjus-díjas színésznő, énekesnő, szinkronszínész, a Győri Nemzeti Színház egykori színésznője éppen várandós. Nyilatkozott megkeresésemre.

Telefonos interjúval értük utol az énekesnőt.

Kismamaként hogyan viseleled a kialakult helyzetet és a karantén idejét?

Nagyon nehéz időszak, ilyenben még nem volt részem. Próbálom nem átadni magam a szomorúságnak, mert sajnos a hírek körülöttünk nem túl fényesek. Azért sem tehetem ezt, mert a pocakomban növekszik a kislányom, aki nem szeretném, ha ezekből a nehézségekből bármit is megérezne.

Hogyan telnek a napjaid?

Kitaláltam, hogy próbálok magamnak egy napirendet összeállítani, mert szerintem az fontos ilyenkor is. Reggeli után online kismama joga tanfolyam, ahol láthatom és beszélhetek néhány szót azokkal a kismamákkal, akikkel most egy cipőben járunk. Ha nem jogázom, akkor tornázok. Hála istennek, most már mindenféle szuper óra található a világhálón, természetesen olyan, amit így, ebben az állapotban is lehet csinálni. Mikor ezzel végeztem főzök. Most megtanulhatom azt, amiben anyukám mindig olyan jó példát mutatott nekem, hogyan kell ésszerűen és gazdaságisan finom ételt készíteni. Nagyon szeretek főzni, és az a nap egyik fénypontja, amikor a párom azt mondja, "ez most igazán finom lett"- de nagyon kritikus ám - tette hozzá nevetve. Aztán, amikor mindent elrendeztem, mint egy jó háziasszony kimegyek az erkélyre, mert az oxigénre szükség van még ilyenkor is. Ott olvasni szoktam mindenféle könyvet, nálam most aktuálisabb, a csecsemőgondozásról szóló könyvek. Ezután jöhet a meseolvasás, amivel találkozhatnak a “Nem hagyunk egyedül” csoportban a közösségi oldalon és a saját oldalamon. Nagyon örülök ennek az oldalnak, mert legalább értesülök kicsit, hogy mi történik a kollégáimmal, akiknek most is üzenem, hogy hiányoznak és el kell mondanom, hogy büszke vagyok rájuk, mert itt is tanúbizonyságot adnak arról, hogy igen is van önzetlenség és összefogás a művészetben."

Esténként meditálni is szoktam. Lásd, minden rosszban van valami jó. Normál esetben nem minden nap volt rá időm, hogy meditáljak, mert én is mindig lótottam futottam, mint embertársaim többsége. Most itt az alkalom a lecsendesedésre, a befelé fordulásra, amúgy is időszerű, hiszen nagyböjt idejét éljük. A meditációmban mindig szerepel az az imádság, hogy a föld újra egészséges és boldog. - Röviden így tengetem napjaimat, a “várakozás” idején.

"Üzenem mindenkinek, akik színházrajongók, akik színházi emberek, hogy “a felhők fölött mindig kék az ég “és nemsokára újra együtt szórakozunk és szórakoztatunk! Vigyázzatok magatokra! Hatalmas ölelés!" - zárta szavait Mahó Andi

Szerkesztette: Csobay Dániel

Kép: Győri Nemzeti Színház - Fehér Alexandra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.