Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2020. Március 31. 15:10, kedd | Helyi

Színészünk és balerinánk karanténban: Pörneczi Attila és Szalai Judit

Színészünk és balerinánk karanténban: Pörneczi Attila és Szalai Judit

Pörneczi Attila színész, a Győri Nemzeti Színház művésze is nyilatkozott a jelenlegi helyzetben kialakult napjaikról.

ˇ"Majd ha piros hó esik..." Szokták mondani...Nos kedves barátaim, leesett.. Ez egy ilyen helyzet" - mondja Pörneczi Attila
Ilyen helyzetben csak improvizálhatunk. Én is azt teszem, szerencsémre életem párjával Szalai Judittal, a Győri Balett balerinájával együtt, aki reggelente online balettozással kezdi a napot, én pedig a "műszaki munkatársként" rendezem be a nappalit átmeneti baletteremmé... Öröm az ürömben, hogy a kint ólálkodó láthatatlan ellenség még jobban összaekovácsolja a kötelékeket, így van ez a mi kis családunkkal is. Csak és kizárólag értékes időt töltünk együtt, állítom, hogy sokkal kevesebbet megy a tévé és a közösségi médiákat is kevesebbet böngésszük.

"Helyette pörög a kocka, repülnek a kártyák. No, nem szerencsejátékra kell gondolni, hanem kislányunk Abigél kedvenc hercegnős, és egyéb 5 éveseknek szóló társasjátékaira... - Mondjuk ezek is okoznak függőséget." - teszi hozzá nevetve. Abigélnél már jelentkeznek a tünetek.. - teszi hozzá nevetve.

Nagyokat főzünk együtt, egész nap szól a zene, hiszen a művészet valamely formájának jelen kell lennie a hétköznapjainkban, ha már színház nélküli ínségben tengődünk. Kétnaponta, szigorúan betartva a az óvintézkedéseket, kimegyünk a szabadba, lehetőleg olyan helyre, ahol csak mi vagyunk, erdőbe vagy a hétvégi telkünkre. Nagyjából így telik most egy napunk - árult el portálunknak.

Kifejezett nyaralás feelingje van annak, amikor Szaszával (Judit hivatalos beceneve- Szalai Judit- a szerk.) esténként egy pohár bor mellett tervezzük meg a másnapi teendőket, étel menüt és kirándulási helyszínt.
Nagyon megható, ahogy az eddig kissé közömbössé vált társadalom eszmél fel és kezdi a már elfeledett, emberi oldalát újra felvillantani.

Csodálatos az összefogás nálunk a társulatban is, remek kezdeményezések vannak a nézők figyelmének megtartására. A rémúlt előadásainak közkinccsé tétele, eltávozott drága kollégák újra "színpadra kerülése" könnyeket csal a szemembe...és még tanulni is lehet belőle.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Győri Nemzeti Színház - Fehér Alexandra; gyoribalett.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 14:43, kedd | Helyi

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

A konzol és PC játékok egyre nagyobb figyelmet kapnak a közéletben és a médiában is. Bizonyos szempontokból pedig a mai modern videójátékok nagyobb bevételekkel és magasabb elvárásokkal érkeznek, mint egyes mozifilmek. Egy-egy játék ped

2021. Október 07. 10:19, csütörtök | Helyi

Menő Munkahely Győrben!

A pápai központú ANDL Kft. győri üzletébe Kisgép SZERVIZES, és Kisgép ÉRTÉKESÍTŐ Álláslehetőséget hirdet!

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.