Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Március 16. 17:08, hétfő | Belföld

Színházi Szolidaritási Alapot alapított a Thália Színház

Színházi Szolidaritási Alapot alapított a Thália Színház

A Thália Színház hétfőn megalapította a Színházi Szolidaritási Alapot.

"Az alap célja, hogy azoknak a művészeknek, akiknek nincs állandó szerződésük kőszínházi vagy egyéb intézménnyel, az elkövetkezendő nehéz időszakra az alap a lehetőségeihez képest támogatást nyújtson" - mondja Kálomista Gábor igazgató és Schell Judit művészeti vezető.

A Thália Színház vezetősége úgy döntött, hogy ezt az alapot 15 millió forinttal támogatja. Az alap várja azon intézmények, magánszemélyek jelentkezését, akik a célokkal egyetértve támogatni kívánják.

Az alap támogatásának lehetőségéről később fogunk részletes tájékoztatást adni az érdeklődők számára.

"Reméljük, hogy az alap hozzá tud járulni ahhoz, hogy ebben a rendkívül nehéz és eddig számunkra ismeretlen helyzetben egymással összefogva segítse azon kollégákat, akik különösen nehéz helyzetbe kerülne" - írja a közlemény.

Az alap elérhetősége: szinhaziszolidaritasialap@gmail.com

Shell Judit az Origónak elmondta, az alap a „színházi előadásokban résztvevő művészeknek: színészeknek, táncosoknak, zenészeknek tud segíteni. Egy kuratórium fogja eldönteni, hogy milyen mértékben és kiket tud támogatni az alap. A kuratórium pedig művészeti főtitkárokból áll majd össze.”

Forrás: origo.hu

Főkép: Thália Színház

Kép: Csudai Sándor - Origo

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.