Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2020. Március 27. 16:15, péntek | Helyi

Színművész karanténban: Maszlay István

Színművész karanténban: Maszlay István

A hölgyek után, most Maszlay István színművész, a Győri Nemzeti Színház művésze is nyilatkozott a jelenlegi helyzetben kialakult napjairól.

“Isten a tenyerén hordoz bennünket, csak néha tapsol." -ezt 2012-ben jegyeztem fel naplómba. Nem állítom, hogy sugallat volt, inkább egy vicces bemondásnak szántam. Most újra olvasva, súlyosabb értelmet nyert... - meséli Maszlay István, majd
hozzátette:

"Mindannyian érezzük ennek a szimbolikus gesztusnak a súlyát, éljük súlyosságát. Próbáljunk tanulni belőle... Ez még nem Isten vastapsa. Isten nem jókedvében figyelmeztet. Olyan, mint Szilágyi tanító nénim, akinek szavai most is a kisiskolás énem lelkébe zengenek tovább: “Én is szívesebben adok ötöst, mint egyest." Tehát minden órára készülni kell. Bízzunk benne, hogy nemsokára túl leszünk ezen az emberhez méltatlan kalitkaléten. És akkor találkozunk újra a szellem templomában,a színházban. Ti a Nézők, mi a színészek. És felzúghat újra a taps... Egy másfajta indíttatású taps, mint ez a mostani."

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotó: Győri Nemzeti Színház - Fehér Alexandra

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 14:43, kedd | Helyi

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

A konzol és PC játékok egyre nagyobb figyelmet kapnak a közéletben és a médiában is. Bizonyos szempontokból pedig a mai modern videójátékok nagyobb bevételekkel és magasabb elvárásokkal érkeznek, mint egyes mozifilmek. Egy-egy játék ped

2021. Október 07. 10:19, csütörtök | Helyi

Menő Munkahely Győrben!

A pápai központú ANDL Kft. győri üzletébe Kisgép SZERVIZES, és Kisgép ÉRTÉKESÍTŐ Álláslehetőséget hirdet!

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.