Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2017. Október 20. 14:00, péntek | Bulvár

Színpadra állítják Nagy Feró és a Beatrice történetét

Színpadra állítják Nagy Feró és a Beatrice történetét

Úgy hírlik, a Rice, Rice, Beatrice több okból is ütős darab lesz.

Falussy Lilla Nagy Feró önéletrajzi kötetéből, a Beatrice-sztoriból állította össze a színdarab történetét, így a színpadi változat is a zenekar frontemberének szemszögéből elevenedik meg. - írja a Borsonline. A műben Feró nyers stílusában ejt szót magánéletéről is, amelyben főszerepet játszott annak idején az énekesnő, Csuka Mónika. A könyvről hallott az énekesnő, meg is lepődött, amikor valaki rákérdezett, olvasta-e?

– Egyik ismerősöm kérdezte, közben elég furcsán né­zett. Azt válaszoltam, hogy nem. Már nincs köztünk harag, főleg ennyi idő után, és van egy közös lányunk is. Feró meghívott bennünket a férjemmel a november 24-i bemutatóra, de nem tudunk elmenni – szögezte le az énekesnő, aki a könyvet ezek után sem akarja elolvasni.

Csuka Mónika már újból férjhez ment, második házassága pedig sokkal jobban sikerült: több mint harminc éve él boldogan belgyógyász férjével. A Beatricét annak idején Csuka Mónika alapította, ám miután Feró megjelent az ő és a zenekar életében, egy év után már nem ő irányította az együttest.

- Nem sokkal azután, hogy 1970-ben belépett a Beatricébe, átvette a vezető szerepet. Feróval 1977-ig voltunk együtt, sokat tűrtem. De egy napon azt mondtam neki, hogy vége, elég volt. Nagyon csodálkozott. Azóta rájöttem, nem voltunk egymáshoz valók.

A Gyere kislány, gyere egykor népszerű dal előadója azóta visszavonult, évtizedek óta éneket tanít Angyalföldön, és van egy retróklubja is. A színdarabban Gregor Bernadett játssza Csuka Mónikát.

Gregor Bernadett játssza Csuka Mónikát. Fotó: Új Színház/Facebook

Gregor Bernadett játssza Csuka Mónikát. Fotó: Új Színház/Facebook

– Velem együtt az egész társulat nagyon várja a bemutatót. Nem egy szokványos előadásra készülünk, hisz a zenekar majd élőben játszik, és táncosok is részt vesznek a produkcióban – mondta a Borsnak Gregor Bernadett.

Nagy Feró és a Beatrice zenekar tagjai mellett a 80-as évek zeneiparának jellegzetes figurái, hatalmasságai és sztárjai is megelevenednek majd a darabban. Korda György mellett feltűnik az akkori lemezgyártás hazai mogulja, Erdős Péter is.

Feró egy év alatt vette át az uralmat

A Beatrice 1969-ben alakult lányzenekarként, tagjai főleg feldolgozásokat játszottak. Csuka Mónika volt a szólóénekes, aki gyerekkora óta komolyzenei képzést kapott, három hangszeren is tudott játszani. Nagy Feró először csak showmanként csatlakozott az együtteshez 1971-ben. Aztán csak a „fiús" dalokat kezdte énekelni, utána egyre többet szerepelt a zenekarral. Egy év múlva vette át a zenekarvezetői szerepet Mónikától. Akkor már a magánéletben is egy pár voltak. Házasságuk 1977-ig tartott. A zenekar 1977-ben feloszlott, majd a következő évben Nagy Feró Miklóska Lajos basszusgitárossal, Lugosi László gitárossal, Gidófalvy Attila billentyűssel és Donászy Tibor dobossal újjáalakította a Beatricét.

Forrás: kisalfold.hu

Főkép: kaposvarmost.hu

Címkék: bulvár, nagy feró

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 10. 15:25, péntek | Bulvár

Június 1-jén lesz a békemenet

Magyarország maradjon a béke szigete! mottóval Békemenetet szervez június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA).

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont: