Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2019. Szeptember 06. 14:22, péntek | Belföld

Színpadra vitte Czibor Zoltán életét a Magyarock Dalszínház

Színpadra vitte Czibor Zoltán életét a Magyarock Dalszínház

A Magyarock Dalszínház bemutatta az Aranycsapat balszélsőjéről szóló, Czibor, a rongylábú című musicalt, amely mitől volt nagy a magyar labdarúgás.

A Magyarock Dalszínház mindig törekszik arra, hogy a saját szerzeményeiben megjelenjen a magyar történelem, illetve az a lokálpatrióta szemlélet, amelynek eredménye többek között az Aranyember, a Fehérlaposok vagy a Klapka című művek. Emellett olyan darabokat is készítenek, amelyek Komáromhoz vagy a szűkebb hazánkhoz köthetők.

"Ebbe a sorba beleillik Komárom jelenleg egyetlen olimpiai bajnoka, Czibor Zoltán, akiről tudjuk, hogy Kaposváron született, de komáromi család tagja és egyéves korától városunkban élt" mondta Vizeli Csaba rendező.

A darab írója és rendezője hozzátette: újra beleásta magát a régi történetekbe. Vizeli Csaba úgy fogalmazott, hogy ez a drámai, de egyben nagyon megható és hatalmas hazaszeretettel átszőtt élettörténet színpadra kívánkozott. Kitért arra is, hogy a Czibor 90 emlékév kiindulópontja ez a darab volt.

"Kevesen tudják, de még nem született színpadi mű az Aranycsapat egyik tagjáról sem. Ezzel az előadással azonban olyan generációkat is meg lehet szólítani, amelyek esetlegesen nem is olvasnának róluk, de hallottak arról, hogy volt egy Aranycsapat, de ennél többet nem tudnak róla" – tette hozzá Vizeli Csaba.

A rendező elmondta: egyebek közt szó esik arról a darabban, hogyan jutott fel egy vidéki fiú egy éven belül a Ferencvárosba és lett válogatott játékos, emellett családi történetek is megelevenednek, valamint nyomon követhető életének alakulása is. Kiemelte, Bakó Gábor koreográfussal vitték színpadra a musicalt, amelynek zenéje Pécsváradi Zoltánnak köszönhető.

Bozsik Péter volt szövetségi kapitány az előadás után úgy fogalmazott, hogy ezt a darabot minden magyar fiatal futballistának látni kell, hiszen megtanulható belőle az, amitől az ’50-es években nagy volt a magyar labdarúgás. Vizeli Csaba elmondta, hogy dr. Molnár Attila polgármesterrel közösen szeretnék, ha minden komáromi diák megismerné Czibor Zoltán életét és elért eredményeit. A darabot az ország több pontján is bemutatják, például Budapesten és Kaposváron is.

Szereplők:

Vizeli Csaba elmondta, hogy Czibor Zoltánt Török Tamás személyében találták meg, aki teljes átéléssel és maximális odaadással adta vissza a legendás labdarúgót. Emellett volt egy másik főszereplő, Mészáros Árpád Zsolt is, az író, akiben benne van egy kicsit mindenki, aki írt Zoli bácsiról. Ők ketten vitték végig a történetet, de mellettük színpadra lépett többek közt Laklóth Aladár, Kuczmann Ágnes, Háda János, Bardóczy Attila. De említhetjük Balogh Gábort is, aki Puskás Öcsit, vagy éppen Tihanyi Dánielt, aki Kocsis Sándort alakította. Gerdesits Ferenc Czibor édesapja volt a műben.

Forrás: kemma.hu

Fotó: Havasi Melinda

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 06. 16:40, csütörtök | Belföld

Menczer: felkészültünk a télre, Magyarország energiaellátása biztosított

Felkészültünk a télre, Magyarország energiaellátása biztosított - jelentette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára csütörtökön, Cegléden.

2022. Október 06. 13:18, csütörtök | Belföld

Munkálatok miatt hétfőtől lezárások lesznek az M1-esen, az M3-ason és az M7-esen

Október 10-étől várhatóan november közepéig lezárások mellett újítják fel az M1-es, az M3-as és az M7-es autópályák különböző szakaszait - közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2022. Október 06. 13:16, csütörtök | Belföld

Agrárminiszter: folyamatos a lakossági tűzifaigények kiszolgálása

Folyamatosan szolgálják ki a lakossági tűzifaigényeket és növelik a termelési kapacitást az erdőgazdaságok - közölte Nagy István agrárminiszter, a minisztérium csütörtöki közleménye szerint.

2022. Október 06. 13:09, csütörtök | Belföld

Elfogták az embercsempészt, aki 49 migránst szállított

Ajka külterületén tartóztatták fel a rendőrök a migránsokat szállító embercsempészt.