Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2011. Április 06. 14:45, szerda | Sport
Forrás: HírTV

Szinte felesleges visszavágókat rendezni

Szinte felesleges visszavágókat rendezni

A Real Madrid négy-, a Schalke pedig háromgólos előnyre tett szert a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzését követően. A királyi gárda hazai pályán 4-0-ra verte a Tottenhamet, a gelsenkircheniek pedig Milánóban győ

REAL MADRID–TOTTENHAM HOTSPUR 4–0 (1–0)
Gólszerző: Adebayor (2), Di María, Cristiano Ronaldo.

Nagyon korán, már a negyedik percben megszerezte a vezetést a madridi csapat, ekkor Adebayor fejelt egy jobb oldali szögletrúgás után a jobb sarokba. Nemcsak ez, de a 15. percben történt Crouch-kiállítás is alaposan megfogta a csodára készülő Tottenhamet, amely ezután igencsak visszafogottan futballozott, támadni alig mert. Egyedül Gareth Bale előrefutásaiban bíztak, bízhattak a Spurs-hívek, a sérülés után nemrégiben visszatért walesi szélső tette is a dolgát, de eredményre ez sem vezetett.

A fordulást követően még inkább érezni lehetett a Real fölényét, sőt a madridiak teljesen beszorították a vendégeket a saját tizenhatosuk előteréig. Úgy tűnt, mintha a londoniak meg akarnák úszni egyetlen kapott góllal a találkozót, hogy aztán a sorokat rendezve hazai pályán próbálják meg kivívni a továbbjutást. Ám a hazaiaknál játszott annyi klasszis ezen az estén, hogy ezt a szívességet ne tegyék meg Harry Redknapp együttesének. Előbb Adebayor bólintott ismét a jobb sarokba (2–0), majd Di María bombázott a felső sarokba (3–0), végül pedig Cristiano Ronaldo lövése talált utat Gomes hálójába (4–0). A tetemes előny megnyugtató lehet a spanyol csapatért szorítóknak, viszont a Tottenham-drukkereknek az eredmény láttán alighanem elszorul a szíve.

INTERNAZIONALE–SCHALKE 2–5 (2–2)
Gólszerző: Sztankovics, D. Milito, ill. Edu (2), Matip, Raúl, Ranocchia (öngól).

Álomszerűen kezdődött az összecsapás az Internazionale számára, hiszen a Neuer kapus által kifejelt labdát Sztankovics jó 45 méterről (!), kapásból a kapuba lőtte rögtön az első másodpercekben (1–0). Hihetetlen, de a szerb középpályástól már láthattunk ilyen találatot, úgy tűnik, neki ez a specialitása – mint Xabi Alonsónak a félpályás ívelés. A Schalke azonban nem roppant ettől össze, sőt bátran támadott, aminek meg is lett az eredménye. A 17. percben egy jobb oldalról érkező szögletrúgást követő kalamajkát kihasználva Matip belsőzött a hálóba (1–1). A tavalyi BL-döntő hőse, az akkor a Bayern München ellen két gólt is szerezett Diego Milito azonban ismét a hazaiakat juttatta vezetéshez a 34. percben (2–1), az argentin támadónak nem volt nehéz dolga, a Cambiassótól, honfitársától kapott labdát kellett öt méterről a hálóba lőnie. A szünet előtt azonban Edu révén egyenlített a német együttes, a brazil támadó lövését először még védte Julio César kapus, ám Edu hamarabb eszmélt, s külsővel a hálóba pöckölt (2–2).

A szünet után mindkét kapu előtt adódott lehetőség, de gólt már csak a gelsenkircheniek tudtak szerezni: előbb Raúl iramodott meg a jobb oldalon, s addig-addig gyűrkőzte ellenfelét, mígnem a bal alsó sarokba passzolt (2–3). Négy perc múlva újabb gólt ért el a vendégcsapat, jobban mondva a hazai, hiszen Jurado jobb oldali beadását Ranocchia becsúszva a saját kapujába passzolta (2–4). A végén pedig jött a slusszpoén, Edu lövése is beakadt Julio César kapujába, így a Schalke végül 5–2-re győzött a Giuseppe Meazza-stadionban, s rendkívül kedvező helyzetből várhatja a visszavágót. Ralf Rangnick BL-bemutatkozása tehát kiválóan sikerült.(rá)

MNO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:14, péntek | Sport

Meteorológiai szolgálat: az időmérőn lehet egy kis eső, a futamon száraz idő várható

Nem kizárt, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén lesz egy kevés eső, de a vasárnapi futam idejére száraz, meleg idő várható a Hungaroringen - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtökön az MTI megkeresésére.

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

El-selejtező - Idegenbeli győzelme ellenére búcsúzott a Paks

A MPaksi FC 2-0-ra nyert a román Corvinul Huneodara vendégeként a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, de 4-2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól és a Konferencia-ligában folytatja szerepl

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

Kékszalag - Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte az 56. tókerülő versenyt

A címvédő Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon csütörtökön Balatonfüreden.

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.