Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Október 31. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Szíria - a felkelők mérgező gázt vetettek be Aleppóban

Szíria - a felkelők mérgező gázt vetettek be Aleppóban

A felkelők mérgező gázt vetettek be vasárnap az észak-szíriai Aleppó kormányzati ellenőrzés alatt álló részén, s a támadás több mint 30 embernél okozott fulladásos panaszokat

- közölte vasárnap az állami média. A bejelentést az ellenzék hazugságnak nevezte.

A SANA állami hírügynökség szerint az egyik lakónegyedre "mérgező gázokat tartalmazó lövedékeket" lőttek ki. Az állami televízió idézte egy aleppói kórház igazgatóját, aki szerint 36 ember - civilek és katonák - került be hozzájuk klórgáz okozta fulladás miatt.

Zakaria Malahifdzsim, az aleppói felkelőcsoport egyik vezetője tagadta a jelentést, és hazugságnak nevezte azt.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet megerősítette, hogy a kormányerők tagjai köréből érkezett jelentés "légzési nehézségekről" a frontvonal két zónájában, de azt nem tudni, hogy klórgáz okozta-e.

Az AFP francia hírügynökség az OSDH-ra hivatkozva arról számolt be vasárnap, hogy az utóbbi 48 órában 38 polgári személy vesztette életét és 250-en sebesültek meg az ellenzék Nyugat-Aleppóra mért tüzérségi támadásaiban.

Pénteken a felkelők átfogó támadást indítottak Aleppóban, hogy megtörjék az ostromgyűrűt, amelyet hetekkel ezelőtt vont területeik köré a hadsereg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.