Városlista
2022. augusztus 14, vasárnap - Marcell

Hírek

2019. Március 20. 16:02, szerda | Belföld

Szívszorító film készült a Down Világnapra egy magyar stúdió által

Szívszorító film készült a Down Világnapra egy magyar stúdió által

Megható kisfilmet készített egy magyar kreatív stúdió a Down-szindróma közelgő világnapja alkalmából.

Az Umbrella az olasz CoorDown szervezet által elindított „Reasons To Celebrate" globális figyelemfelhívó kampányának támogatására készítette a filmet több ügynökséggel és szervezettel együttműködésben.

A videóban három, március 21-én ünnepelt eseményt mutatnak be, és egy negyediket, a Down Világnapot, amikor a készítők szerint nincs ok az ünneplésre. Legalábbis addig, amíg a Down-szindrómások számára nem biztosítottak az egyenlő esélyek az élet minden területén.

"Svájci partnerünk, a GOSH keresett meg bennünket a projekttel, amire mi a rendelkezésre álló extrém rövid idő ellenére is gondolkodás nélkül igent mondtunk. Úgy gondoljuk, hogy ez egy olyan ügy, ami miatt érdemes kiállni, és teljes szívvel támogatni tudjuk" – mondta el a Szeretlek Magyarország hírportálnak Hidvégi Zoltán, az Umbrella ügyvezető igazgatója.

Az első Down-napot 2006-ban tartották Svájcban, majd az ENSZ 2011. november 10-én tartott plenáris ülésén elfogadta, hogy 2012-től március 21.-e hivatalosan is a Down-szindróma világnapja legyen.

Ezen a napon 2009 óta a Rejtett Kincsek Down Egyesület kezdeményezésére Magyarországon is szerveznek eseményeket. Az egyesület közleménye szerint március 21-én az emberek világszerte vidám, felemás zoknit húznak, hogy így fejezzék ki támogatásukat.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 14. 11:03, vasárnap | Belföld

Túrázót ért baleset a Mátyás-hegyi barlangban

Négy óra alatt hozták fel a Mátyás-hegyi barlangból azt a nőt, aki egy vezetett túrán sérült meg szombaton - írta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-nek küldött közleményében.

2022. Augusztus 14. 10:02, vasárnap | Belföld

Meghalt egy fának ütköző autó sofőrje Bakonysárkány és Mór között

Letért az útról, és fának ütközött egy személygépkocsi Bakonysárkány és Mór között szombat éjszaka, a sofőr a helyszínen meghalt.

2022. Augusztus 14. 09:06, vasárnap | Belföld

Poénból leugrott a Szabadság hídról a Dunába, jöttek a rendőrök

Szórakozásból ugrott le a Szabadság hídról.

2022. Augusztus 14. 08:01, vasárnap | Belföld

Egy felmérés szerint az átlag 69 éves nyugdíjkorhatárra számít

Átlagosan 69 évre teszik a rájuk váró nyugdíjkorhatárt a 30-59 évesek - derül ki a K&H a legfrissebb felméréséből, amelyet szombaton juttattak el az MTI-nek.