Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Október 06. 07:13, péntek | Helyi

Szlovákia ideiglenesen visszaállítja az ellenőrzéseket a magyar határon

Szlovákia ideiglenesen visszaállítja az ellenőrzéseket a magyar határon

Szlovákia csütörtöktől ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzéseket a magyar határon, az intézkedés egyelőre október 14-ig lesz hatályos – erről szerdai ülésén döntött a pozsonyi kormány.

Pozsony az intézkedést az illegális migráció megfékezésének szükségességével indokolta. A magyar határon történő ellenőrzések újbóli bevezetésére egy nappal azt követően kerül sor, hogy szerdától Csehország és Lengyelország vezetett be hasonló intézkedést szlovák határán.

A határellenőrzések visszaállítása a szlovák-magyar határ teljes hosszában érvényes, az ellenőrzések rugalmasak lesznek, azaz alkalmazkodnak az aktuális fenyegetettséghez – írták a szerdai kormányülésen jóváhagyott, a belügyminisztérium által beterjesztett dokumentumban.

Az Ódor Lajos vezette, leköszönő szlovák kormány által szerdán jóváhagyott határellenőrzési intézkedés egyelőre 10 napra szól, de meghosszabbítható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.