Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2010. December 17. 14:45, péntek | Sport
Forrás: NSO

Szlovénok elleni vereséggel kezdtünk Jesenicében

Szlovénok elleni vereséggel kezdtünk Jesenicében

A magyar jégkorong-válogatott 2–0-ra kikapott Szlovéniától a négycsapatos jesenicei torna első játéknapján.

Sohasem látott összeállításban korcsolyázott ki a házigazda szlovénok elleni mérkőzésre a magyar jégkorong-válogatott. A jesenicei tornára megfiatalított keretet hívott össze Ted Sator szövetségi kapitány, elsősorban a fiatalok bizonyíthatnak, hogy helyük van a tavaszi budapesti divízió 1-es világbajnoki csapatban.

A nyitányon a házigazdák ellen szoros meccset várt a szakmai stáb, s nem kellett csalódnia. Bár a szlovének lényegesen többet támadtak, válogatottunk Hetényi Zoltán kapussal az élen állta a sarat.

Mindössze egy gól esett az első két harmadban, az 5. percben Hocevar rakta a korongot a kapu elé, amelyet Golicic továbbított a gólvonalon túlra. Árulkodó volt a statisztika: a második harmad felénél a hazaiak már háromszor annyit lőttek kapura, mint a mieink.

Az már a második szünetben biztos volt, hogy nem ez a szlovén–magyar lesz az, amelyről évekig mesélnek majd a szurkolók. A lelkesedésre nem lehetett ugyan panasz, a játék színvonala alacsony volt.

A gól is hiányzott a játékból, igaz, komoly helyzet nélkül nehéz a kapuba találni. A végén Hetényit is lehozta Ted Sator a jégről, de létszámfölény ide vagy oda, a szlovének szereztek gólt Sivic révén.

A mieink holnap délután fél 4-től Ausztriával játsszák második mérkőzésüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.