Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Április 17. 10:00, szombat | Helyi
Forrás: HírTV

Szociális bérlakásokkal segítenek az utcára kerülteken Győrben

Szociális bérlakásokkal segítenek az utcára kerülteken Győrben

Szociális bérlakások vásárlására és felújítására költi Győr városa azt a csaknem 300 millió forintot, amelyre az önkormányzati bérlakások értékes

A győri közgyűlés 2007 végén fogadta el az önkormányzati bérlakások értékesítéséről szóló rendeletét, ami alapján a határozatlan időre kiadott lakások egy részét megvásárolhatóvá tette a bérlőknek.

A forgalmi érték 70 százalékáért lehet megvenni a lakásokat. Az ügyfél vagy a banktól veszi fel a kölcsönt, vagy az önkormányzatnál van részletfizetési lehetőség - ami elég nagy kedvezményt jelent - mondta a hírTV-nek Győr fideszes alpolgármestere, Somogyi Tivadar.

A 2000 bérlő közel fele érdeklődött a vásárlási feltételek iránt. A város 266 bérlakást becsültetett fel a saját költségén, s végül 246 eladási ajánlatot küldtek ki 1,5 milliárd forint értékben, azaz egy bérlakás átlagos ára 5,8 millió forint. Eddig 54 szerződést kötöttek, ez 300 millió forintos bevétellel járt. A pénzt szociális bérlakások vásárlására költi az önkormányzat, mert ezek iránt van most a legnagyobb érdeklődés.

Wajzer Gábor, a győri polgármesteri hivatal lakásiroda-vezetője a hírTV-nek elmondta, évente körülbelül 400-500 család fordul hozzájuk, de csak kis részüknek tudnak segíteni.

Mivel a gazdasági válság az önkormányzati bérlakások értékesítését is lelassította, 100 bérlő még két éves haladékot is kapott, hogy éljen a vásárlási lehetőséggel.

A város számára azért is fontos a szociális bérlakások számának növelése, mert a kilakoltatási moratórium megszűnésével emelkedhet az utcára kerülő bedőlt hitelesek száma, és az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került családoknak az önkormányzat szeretne gyors segítséget nyújtani.

(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.