Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Május 17. 07:20, péntek | Belföld

Szolnoki pénzmosodára csapott le a TEK, több százmilliót költhettek

Szolnoki pénzmosodára csapott le a TEK,  több százmilliót költhettek

A rendőrök és a TEK 236 millió forint értékben luxusautókat, 500 millió forint értékben 16 ingatlant, 83 millió forint készpénzt, számlákat és üzletrészeket foglalt le két szolnoki internetes csalótól.

A pénzmosáshoz több ezer bel- és külföldi bankszámlát használhattak, a hálózathoz tucatnyi ember tartozhatott. A pénzmosásban ügyvédek is részt vettek.

A hálózatra a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ egyszerre 19 helyszínen csapott le még május 14-én - írja a rendőrség.

A két szolnoki férfi és a hálózathoz tartozó emberei elképesztő luxusban éltek: a nyomozók 83 millió forint készpénzt, ingóságokat és 22 autót foglaltak le tőlük, valamint zár alá vettek bankszámlákat, üzletrészeket, valamint 500 millió forint értékben 16 ingatlant - összesen

850 millió forint értékben. A nyomozás és a felhalmozott vagyon eredetének vizsgálata tart.

A büntetőeljárásnak jelenleg 13 gyanúsítottja van. A bűnszervezetet irányító két szolnoki férfi mellett elfogtak egy szolnoki informatikust, valamint szabadlábon védekezhet további 10 gyanúsított, köztük egy ügyvéd, a strómanokkal kapcsolatot tartó személy, valamint irodai alkalmazottak.

Forrás: origo.hu

Képek: Police.hu; TEK

Címkék: pénzmosás, Szolnok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.