Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Május 17. 07:20, péntek | Belföld

Szolnoki pénzmosodára csapott le a TEK, több százmilliót költhettek

Szolnoki pénzmosodára csapott le a TEK,  több százmilliót költhettek

A rendőrök és a TEK 236 millió forint értékben luxusautókat, 500 millió forint értékben 16 ingatlant, 83 millió forint készpénzt, számlákat és üzletrészeket foglalt le két szolnoki internetes csalótól.

A pénzmosáshoz több ezer bel- és külföldi bankszámlát használhattak, a hálózathoz tucatnyi ember tartozhatott. A pénzmosásban ügyvédek is részt vettek.

A hálózatra a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ egyszerre 19 helyszínen csapott le még május 14-én - írja a rendőrség.

A két szolnoki férfi és a hálózathoz tartozó emberei elképesztő luxusban éltek: a nyomozók 83 millió forint készpénzt, ingóságokat és 22 autót foglaltak le tőlük, valamint zár alá vettek bankszámlákat, üzletrészeket, valamint 500 millió forint értékben 16 ingatlant - összesen

850 millió forint értékben. A nyomozás és a felhalmozott vagyon eredetének vizsgálata tart.

A büntetőeljárásnak jelenleg 13 gyanúsítottja van. A bűnszervezetet irányító két szolnoki férfi mellett elfogtak egy szolnoki informatikust, valamint szabadlábon védekezhet további 10 gyanúsított, köztük egy ügyvéd, a strómanokkal kapcsolatot tartó személy, valamint irodai alkalmazottak.

Forrás: origo.hu

Képek: Police.hu; TEK

Címkék: pénzmosás, Szolnok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk