Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Október 05. 19:46, péntek | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/Népszabadság

Szombathelyre kerül a Volán központ?

Szombathelyre kerül a Volán központ?

Hét regionális szolgáltatót alakít ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a 24 Volán-társaságból és ennek nyomán a jelenlegi 24 vezérigazgató is távozik, köztük a győri társaság vezetője, Pócza Mihály is.

A Népszabadság információja szerint az MNV-nél még nem dolgozták ki azt a menetrendet, amelynek alapján a 24 Volán-társaságból hét regionális szolgáltató lesz. Nem dőlt el, hogy a cégeket beolvasztják, összevonják, vagy netán felszámolják, és helyettük újakat hívnak életre.Ha az új struktúra kialakul, akkor egy-egy új regionális vezérigazgatóra legalább három cég jut majd, de elképzelhető, hogy lesz olyan új vezető is, akire öt-hat vállalatot bíznak.

Az infoGyőr körülbelül egy hónapja kereste felPócza MihálytaKisalföld VolánZrt. vezérigazgatóját, aki akkor az átszervezésre irányuló kérdéseinkre annyit válaszolt, semmit sem tud mondani, nincs érdemi információja a döntésekről, sőt, azt sem tudja, hogy született e döntés a kérdésben. Kérdéseinkkel az Nemzeti fejlesztési Minisztériumhoz irányított minket.

Néhány napja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. egyértelművé tette, hogy megválik a Volán-társaságok vezérigazgatóitól- írja a Népszabadság. A döntést a csúcsszervezet Pozsonyi úti központjában azonnal meghozták, amint az autóbuszos cégek tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a lépéssorozat megindításához kiadta a felhatalmazást. Egyelőre mégis mind a 24 Volán-vezérigazgató a helyén van, formálisan ugyanis a döntés joga a céges közgyűléseké. Illúziói senkinek se legyenek: a folyamatnak október 31-ig kell lezárulnia, és az összehívott tulajdonosi gyűléseken nagy vita nem lesz. Az MNV előterjesztése a kizárólagos állami tulajdonban lévő Volánbusz Zrt.-n, illetve a többségi tulajdonban lévő többi Volán-társaságon simán átmegy majd. A vezérigazgatók legfeljebb akkor ússzák meg a kényszerű repülést, ha az MNV valamiért meggondolja magát, és mégsem viszi a közgyűlések elé a személyi változások tervét. Erre azonban a bennfentesek sem fogadnának.

Az infoGyőr is úgy tudja, hogy sem Pócza Mihály, sem a Kisalföld Volán irányítása nem marad a helyén. Információink szerint a regionális központot Szombathelyre viszik majd. Az, hogy az utaztatásban, a Volán társaságoknál dolgozók bérében, munkavégzésük helyében lesznek e érdemi változások, egyelőre csak találgatások, munkahelyi pletykák próbálnak választ adni.

A Népszabadság szerint valószínű, hogy az MNV programjának megfelelően a Volán-társaságokat október végén a közgyűlések határozataival pozícióba hozott hét új vezérigazgatóra bízzák. Arra a hét személyre, akik a buszos cégek felügyeletére, vagyonkezelésére, majd tevékenységének későbbi átvételére hivatott regionális szervezeteket irányítják. A cégek és posztok számából kiolvasható: egy-egy regionális vezetőre legalább három cég jut majd. De a hírek szerint valószínű, hogy lesznek, akik mindjárt öt-hat vállalatot is kapnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.