Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Május 20. 13:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Szombatig biztosan lezárva marad az M1-es beszakadt autópálya-szakasza

Szombatig biztosan lezárva marad az M1-es beszakadt autópálya-szakasza

50 kilométernyi útszakaszon torlódott fel a kocsisor szerda estére Győrnél az M1-esen történt útbeszakadás miatt. Olyan is akadt, akinek két és fél órájába telt, hogy megtegye

Az úton tátongó, csaknem nyolc négyzetméteres lyuk miatt a sztráda érintett szakaszát lezárták, a forgalmat pedig azóta is az 1-es főútra terelik. Az llami Autópálya-kezelő szakemberei egész éjjel dolgoztak, és éjfélre a Budapestről Győr felé haladó sztrádaszakaszon feltöltötték a keletkezett gödröt. Csütörtökön délelőttre ideiglenesen rendbe tudják tenni a leszakadt útszakaszt. Az ellenkező oldal burkolatát is meg kell vizsgálniuk, s vélhetően ott is megerősítő munkákat kell elvégezni. Ahhoz, hogy az autópálya mindkét oldalát visszaadják a forgalomnak, minimum 2-3 napos helyreállításra van szükség.

Pálfay Antal műszaki vezérigazgató-helyettes, llami Autópálya Kezelő Zrt.:

"Ez olyan, mint a parti kőszórás, tehát egy nagy terméskő réteget teszünk le, ami az iszapot kitölti, és megfogja az egész töltés alját, aztán egyre kisebb szemnagyságú kövekkel jövünk felfelé, és a végén egy ilyen jól tömöríthető, murvaszerű anyaggal zárjuk le, ami egy ilyen mechanikai stabilizációnak felel meg, és erre kap egy megfelelően vastag aszfaltréteget a szerkezet, és akkor tulajdonképpen rá lehet tenni a forgalmat. Nem vagyunk abban biztosak, hogy ez további süllyedéseket nem szenved el, hiszen a gyors építés általában süllyedéssel jár, és egy nagy víztartalmú talajra tesszük a szerkezetet, az is süllyedéssel jár, tehát fel vagyunk arra készülve, hogy ezt még javítgatni kell."

- - -

Szombatig biztosan nem lehet használni az M1-es autópályát Győr és Komárom között. Az llami Autópálya Kezelő Zrt. tájékoztatása szerint éjszaka ideiglenesen helyre tudták állítani a burkolatot a beszakadt részen, de további vizsgálatok kellenek, hogy biztonságosan lehet-e ott közlekedni.

A víz egy híd mellett kimosta a földet az autópálya alól, ezért a 105-ös kilométerkőnél négy-öt méter hosszan beszakadt a pálya Győr felé vezető oldala. A másik oldalon is megrongálódott a burkolat, ezért szerdán az M1-est mindkét irányban lezárták.

Winkler-Virág András, llami Autópálya Kezelő Zrt szóvivője azt mondta: minél gyorsabban próbálnak dolgozni, pünkösd miatt ugyanis a hét végére még nagyobb torlódás várható a forgalomterelés miatt. Közölte: az autósok már most is az utakon éjszakáztak. Amennyiben szombatra az derül ki, hogy biztonsággal lehet közlekedni a szakaszon, akkor is korlátozásokkal lehet majd használni a pályát.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.