Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2010. Április 04. 15:18, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Szoros győzelem: kijutottunk az Eb-re

Szoros győzelem: kijutottunk az Eb-re

A magyar női kézilabda-válogatott Eb-selejtezőn kétgólos győzelmet aratott Svédország felett, ezzel biztossá tette részvételét a kontinenstornán, és nagy valószínűséggel a 2. csoport élén végez. Mátéfi Eszter együttese az első f

A két válogatott csütörtökön is megmérkőzött egymással, akkor a mieink egy szoros meccsen 27-26-ra nyertek idegenben. A Békéscsabán rendezett mai találkozón már egy pont is elég lett volna az Eb-szereplés kivívásához, a siker pedig a szinte biztos csoportgyőzelmet is jelenti, ami előnyösebb sorsolást eredményezhet a későbbiekben. (E győzelmet követően csak akkor bukhatjuk el az első helyet, ha a hátralevő két fordulóban nem szerzünk pontot, míg a csehek mindkétszer nyernek, ellenünk legalább négy góllal.)

A keretben a svédek elleni első összecsapáshoz képest Szamoránsky Piroska és Kovacsics Anikó helyén Tóth Katalin és Temes Bernadett szerepelt. (Mint ismert, Görbicz Anita és Zácsik Szandra sérülés miatt nem játszhat, míg Hornyák Ágnest nem is hívta be Mátéfi Eszter.)

Jól kezdtük a mérkőzést, Tóth Tímea és Vérten Orsolya góljával 2-0-ra vezettünk, ezután viszont egy ütközés után le kellett cserélni a Vác átlövőjét, aki csak tíz perc után tudott visszaállni. Tóth nélkül is növelni tudtuk az előnyünket, bár a félidő közepén sok volt a hiba mindkét oldalon.

Az első mérkőzésen minket megszóró Linne Torstenson most elrontotta az első lövését, de utána ismét belelendült, és négy góljával ő volt a svédek legeredményesebbje az első játékrészben. Az első harminc perc végéig további három gólt tudtunk hozzátenni a különbséghez, így 16-10 állt az eredményjelzőn a szünetben. Szucsánszki Zita és Vérten is többször lőtt szép gólokat.

A folytatásban érthetetlen módon magukra húzták a mieink a svédeket: a magyar csapat ugyanis tíz (!) percig nem tudott betalálni, a vendégek pedig 16-15-re felzárkóztak. A gólcsendet Tomori Zsuzsanna törte meg. A második félidőben már kevesebb labdát fogó Pálinger Katalin helyett Herr Orsolya jött be a kapuba.

A svédeknek több lehetőségük is volt az egyenlítésre, de ezeket rendre elpuskázták. 23-22-es állásnál következett az utolsó öt perc, amelyben Tóth, illetve a csereként beálló Temes nagyon fontos gólokat szerzett, így végül ha a vártnál nehezzebben is, de megnyerte a magyar csapat a mérkőzést.

Ezzel a magyar válogatott biztosan ott lesz az Eb-n, a csoportban még két találkozó vár rá májusban, Csehország és Azerbajdzsán ellen, ezeken biztossá lehet tenni a kvartett első helyét is (ehhez még egy pontra van szükség).


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.