Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Április 30. 07:50, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Szotyi, az új kis jövevény: tapírbébi született a győri állatkertben

Szotyi, az új kis jövevény: tapírbébi született a győri állatkertben

Tapírbébi született a győri állatkertben csütörtökön. A kicsi néhány órája látta meg a napvilágot és máris kíváncsian tekint mamája mellől a nagyvil&#

A vemhességi idő a tapíroknál 390-410 nap. A vemhességet nehéz megállapítani, csupán közvetlenül az ellés előtt lehet következtetni rá. Az újszülött tapíroknak csíkozott szőrzetük van, ami rejtő színt biztosít nekik a vadonban. Körülbelül hat hónapos korukban halványodik el a csíkozásuk. Néhány hét elteltével a kis tapírok az anyjuk minden lépését követik, és tíz hónapig szopnak. Legtöbbször háromévesen válnak ivaréretté.
Bár a tapírok alapvetően magányosan élő állatok, mégis lehet őket párban vagy kisebb csoportokban tartani. Kitűnő a szaglásuk és a hallásuk, ormányuk kiegészítő tapogatószervként szolgál. Nehéz testük ellenére nagyon jó futók. Kizárólag növényevők, kedvelik a lédús növényeket, leveleket, füveket - tájékoztatott Farkas Adrienn, az állatkert munkatársa.
A hazai állatkertekben ugyan sok tapír él, az utóbbi időben azonban igen kevés utód született, ezért is volt nagy öröm, hogy Győrben már a harmadik bébi látta meg a napvilágot. A kicsi egyéves koráig Győrben marad, majd valószínűleg másik állatkertbe kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.