Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Szeptember 10. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Sztárokkal a pincétől a padlásig

Sztárokkal a pincétől a padlásig

Ismét nyílt nappal ünnepli az évadkezdést a fővárosi Vígszínház. Eszenyi Enikő, a teátrum igazgatója elmondta: a szombati „Vígnapon” bárki bebarangolhatja a színházat a pincétől a padlásig, ismert színművészek kalauzolásában.

 
A Vígszínház szombati nyitott napján olyan neves művészek „idegenvezetésével" járhatják be az intézményt az érdeklődők, mint például Kern András, Halász Judit vagy Hegyi Barbara. A gyerekeknek hagyományosan lesz arcfestés, de a színház sminkesei, fodrászai segítségével a felnőttek is a Vígszínház egy-egy ismertebb figuráját „ölthetik magukra". A teátrum két új előadásáról, a Ványa bácsiról és a Mikve című darabról kérdezhetik a látogatók az alkotókat, valamint bekukkanthatnak a házi színpadon egy próbába is.


A Vígszínház sikeres előadását, az Othellót háromszor adja elő Szöulban a társulat szeptember 17-19-e között. Eszenyi Enikő, az előadás rendezője azért is tartja fontosnak a Koreai Nemzeti Színház meghívását, mert hisz abban, hogy a különböző országok, kultúrák színházai közötti találkozó inspiráló lehet az alkotók és a közönség számára is. Ezért tartja fontosnak a prágai Nemzeti Színház igazgatója, Michal Docekal pesti rendezését is.


Eszenyi Enikő felhívta a figyelmet arra a szeptember 20-i előadásra is, amelyet a Magyar Dráma Napjának előestéjén mutatnak be a Pesti Színházban. Görgey Gábor: Komámasszony hol a stukker? című darabját már 13 éve nagy sikerrel adja elő az Astorka Színház Szlovákiában. Ezt az előadást hozzák most Budapestre, ahol először láthatja majd maga a szerző, Görgey Gábor is szlovák nyelven.


(FH)
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár