Hírek
2013. Szeptember 25. 08:46, szerda |
Belföld
Forrás: InfoVáros
Sztárséfek örömfőzése Mezőkövesden

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) bálja, ahol az elmúlt évtizedek és a jelen sztárséfjei mérkőznek meg a gasztronómia kedvelőinek legnagyobb örömére.
A gálaest 2013. november 30-án, Mezőkövesden a Balneo Hotel Zsori Thermal&Wellness**** -ben kerül megrendezésre. Az MVI - szakmai szervezetek támogatásával - Gundel Károly születésének 130. évfordulójának tiszteletére életműdíjat alapított, mellyel azon szakembereket kívánják díjazni, akik a magyar hagyományokra építve őrzik annak értékeit, és fejlesztik a jelen kor elvárásainak megfelelően. Az idei gálavacsorát is ennek szellemében, Gundel Károly munkásságának tiszteletére ajánlják. Az ötfogásos menüsort elkészítő séfek párban alkotják meg - kizárólag magyar alapanyagokból - a Gundelek korát idéző ételeket. A résztvevő mesterszakácsok névsora önmagában is garanciája az est magas színvonalának: Bíró Lajos (Bock Bisztró), Garaczi János (Tanyacsárda), Gullner Gyula (Club Chef de Chef), Lukács István (3 Oscar-díjas mesterszakács), Kovács Sándor (Bagatell), Győrffy Árpád (Arany Kaviár), Rácz Ferenc (LaFiesta), Sárközi Ákos (Borkonyha), Vidák Zoltán (Rókusfalvy Fogadó), Andrész Zoltán (Dobos-díjas cukrászmester). Az elmúlt években nagy sikerrel rendezett vacsorák mind a résztvevő szakácsoknak, mind a vendégeknek maradandó élményt jelentettek. A szakma legnagyobb rendezvénye idén is az örömfőzésről szól, ahol a közelmúlt legendás egyéniségi a ma legjobbjaival párban készítik a fogásokat. Az egymástól eltérő stílusú szakácsok alkotnak meg egy-egy fogást, mely így a különböző egyéniségeknek köszönhetően maradandó élményt jelent a gasztronómia szerelmeseinek.
Az est helyszínéül választott Balneo Hotel Zsori Thermal&Wellness**** szálloda elismert konyhájával méltó helyszínül szolgál a jeles eseménynek. Nemzetközileg is megbecsült konyhafőnökének ajánlatában megtalálhatóak mind a magyar, mind nemzetközi konyha remekei. A séfpárok összesorsolására, valamint az általuk készítendő fogás kihúzására 2013. szeptember 26-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban megrendezésre kerülő sajtótájékoztatón kerül sor.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Március 25. 07:40, kedd | Belföld
Átadták a Semmelweis Egyetem felújított teljesítményélettani laborját
Átadták a felújított teljesítményélettani labort a Semmelweis Egyetem (SE) Rehabilitációs Klinikáján hétfőn Budapesten.
2025. Március 25. 07:39, kedd | Belföld
100-120 ezren válthatnak biztosítót a lakásbiztosítási kampány utolsó hetében
A lakásbiztosítási kampány utolsó hetében várhatóan 100-120 ezren váltanak biztosítót és ugyanennyien cserélhetik kedvezőbb feltételekre meglévő szerződésüket az Insura.hu biztosításközvetítő
2025. Március 25. 07:37, kedd | Belföld
Szijjártó Péter: új korszak kezdődött a magyar-amerikai kapcsolatokban
Új korszak kezdődött az Egyesült Államok és Magyarország közötti kapcsolatban, amelyet innentől kezdve a kölcsönös tisztelet és a kölcsönös előnyökre törekvés határoz meg
2025. Március 24. 07:54, hétfő | Belföld
Mávinform: Bicskénél folytatódik a győri vonal felújítása, március 24-től változik a menetrend
Március 24-től május 9-ig módosul egyes személyvonatok és intercityk menetrendje a győri fővonalon - tájékoztatta a Mávinform szombaton az MTI-t.