Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Július 26. 09:30, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Ősztöndíjas fiatalok kéthetes nyári tapasztalatszerzése Pforzheimben

Ősztöndíjas fiatalok kéthetes nyári tapasztalatszerzése Pforzheimben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat nemzetközi kapcsolatai révén meghívást kapott a pforzheimi Rotary Klubtól 2 fő Németországba utazására.

Az ösztöndíjas fiatalok két hetet tölthettek a baden-württembergi Pforzheim városában, ahol iskolába járhattak, mélyíthették nyelvtudásukat, s ismereteket szerezhettek Pforzheim városáról, környékéről, kultúrájáról.

Beszámoló

Július elején lehetőségem nyílt a Rotary Club szervezésében két hetet a németországi Pforzheim városában cserediákként eltölteni. Egy barátnőmmel mentünk Magyarországról és velünk egy időben volt még kint két cserediák Horvátországból is. Mindenki egy-egy családnál lett elszállásolva, ahol körülbelül velünk egykorú gyerekek voltak.

Július 2-án este járatos busszal indultunk Győrből. A 13 óra fárasztó utazás után fél órával korábban érkeztünk Pforzheimbe. Az út során persze jött a természetes félelem hogy milyen családhoz kerülünk, megértjük-e őket... Amikor megérkeztünk mindenki megnyugodott, hiszen nagyon kedvesen fogadtak minket és gyorsan összebarátkoztunk mindenkivel.

A családnál, ahol laktam nagyon rendesek és közvetlenek voltak velem. Olyan érzés volt mintha én is tényleg a fogadó-családhoz tartoznék. A 18- és 12 éves „gyerekek" is nagyon aranyosak voltak.

A 2 hét alatt délelőttönként az idősebb fiúval gimnáziumba jártam a délutáni programokat pedig többnyire mi magunk szervezhettük.

A Rotary Club szervezésében részt vettünk egy pforzheimi körutazáson, meglátogattunk egy ékszermúzeumot - ahol mi magunk is nyakláncokat készíthettünk - és az utolsó napokban pedig egy közös vacsorán is élvezhettük egymás társaságát.

A többi szabad délutánon az újonnan szerzett barátokkal bebarangoltuk az egész várost, moziba mentünk, sőt még az ottani fiatalokkal az éjszakai életbe is belekóstoltunk.

Ez alatt a két hét alatt rengeteg új barátot szereztünk, sokat fejlődött a nyelvtudásunk, szókincsünk.

Akinek lehetősége akad, hogy egy ilyen cserediák programon részt vegyen, mindenképpen használja ki, mert fantasztikus, életre szóló élményekkel lesz gazdagabb.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatnak, a Rotary Clubnak, a fogadócsaládnak és mindenki másnak, aki segített és lehetővé tette nekem ezt a két csodálatos hetet Németországban.

 

Kuslits Nóra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.