Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2010. Január 11. 13:42, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Sztrájkba léphetnek a vasutasok is holnap

Sztrájkba léphetnek a vasutasok is holnap

Sztrájkba léphetnek a vasutasok is az egyre valószínűbbnek tűnő keddi BKV-sztrájkkal egy időben. Konkrét döntés azonban még nincs, a Független Hírügynökség információi szerint a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének sztrájkbizot

Hivatalosan egyelőre nem közöltek semmit, meghívójukban azonban az olvasható, hogy a VDSzSz Szolidaritás a BKV Zrt.-nél a cégvezetés hibájából kollektív szerződés nélkül maradt munkavállalók követeléseinek nyomatékosítása érdekében szolidaritási sztrájkot tart. A médiát Gaskó István, a VDSzSz Szolidaritás elnöke tájékoztatja a sztrájkbizottság döntéséről kora délután.

A BKV-s szakszervezetek várhatóan kedden nulla órától lépnek sztrájkba, ha addig sem sikerül megegyezni a menedzsmenttel a kollektív szerződésről. Délután még lesz egyeztetés.

A Volán kedden dönt

A Volán szakszervezetek holnap döntik el, hogy sztrájkolnak-e a közeljövőben, és ha igen, pontosan mikor. Az érdekképviseletek 4,9 százalékos bérfejlesztést kérnek, ez szerintük a 2010-ben várható infláció plusz 1 százalék. A Volán vezetése viszont az OÉT szabályzata szerint járna el, amely mindössze reálkereset-megőrzést írt elő. Ez mindössze 0,3-0,6 százalékos bérfejlesztést jelentene, amit a dolgozók kevesellnek.

(hírTV, FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.

2024. Március 02. 06:00, szombat | Belföld

Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére

Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten, újságírók előtt.

2024. Március 01. 15:26, péntek | Belföld

Meteorológia: megdőlt a melegrekord a fővárosban csütörtökön

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord is csütörtökön - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.