Városlista
2021. július 28, szerda - Szabolcs

Hírek

2010. Április 07. 07:24, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Sztrájkolnának a mozdonyvezetők szombaton

Sztrájkolnának a mozdonyvezetők szombaton

Sztrájkot hirdetnek a mozdonyvezetők szombatra, ha péntekig nem tudnak megállapodni a MÁV-Trakció Zrt.-vel a kollektív szerződésről. Az érdekképviselet honlapján található nyilatkozat szerint a társaság jelentősen le akarja a rontani a m

A Mozdonyvezetők Szakszervezete szombaton reggel 8 és délután 2 óra között szünteti be a munkát, ha nem tudnak megállapodni a munkáltatóval. Hozzáteszik: a kialakult helyzetért a cégvezetés magatartása felelős. Azt állítják: a társaság jelentősen rontaná a mozdonyvezetők munkavégzésének feltételeit, nem számolja el a dolgozók jogos járandóságát, és a munkaelosztást jutalmazásként, illetve büntetésként alkalmazza.


Az érdekképviselet úgy véli: a kollektív szerződés ügyében a MÁV-Trakció nem akar megegyezni és csak az időt húzza. A szakszervezet a szerződés helyi függelékének megkötését, a munkaelosztás és elszámolás normális rendjének helyreállítását, és személyi alapbéremelést követel. Hozzáteszik: elkötelezettek a tárgyalások folytatásában.


A MÁV-Trakció Zrt. egyébként 2008. január elsejével alakult. A társaság a többi MÁV-üzletág megrendelésére személyszállítási és árufuvarozási célú vontatási, illetve tolatási tevékenységet végez.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 28. 14:00, szerda | Belföld

Ritka betegségeket vizsgáló kutatási program zárult le a vidéki orvosegyetemeken

Ritka örökletes betegségek korai felismerését és hatékonyabb terápiáját teszik lehetővé annak a kutatási programnak az eredményei.

2021. Július 28. 11:37, szerda | Belföld

Takarékbank: további drágulásra számítanak az agrárium szereplői

Tovább javultak a magyar agrárium kilátásai, az ágazat helyzetét mérő Takarék AgrárTrend Index értéke kismértékben tovább emelkedett a második negyedévben - közölte a pénzintézet az MTI-vel szerdán.

2021. Július 28. 08:46, szerda | Belföld

Kovács Árpád: Magyarország képes az államadósság csökkentésére

Magyarország képes arra, hogy az államadósságot csökkentse, a GDP-arányos államadósság mutatója az európai uniós átlag alatti

2021. Július 27. 20:46, kedd | Belföld

A Volánbusz 40 zöldautóbusz beszerzésére kötött szerződést

Feltételes szállítási szerződést írt alá 40 Mercedes eCitaro típusú elektromos autóbusz beszerzéséről kedden a Volánbusz Zrt. az Omnibus Hungária Kft. és az INTER TRACTION ELECTRICS Kft.