Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Április 07. 07:24, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Sztrájkolnának a mozdonyvezetők szombaton

Sztrájkolnának a mozdonyvezetők szombaton

Sztrájkot hirdetnek a mozdonyvezetők szombatra, ha péntekig nem tudnak megállapodni a MÁV-Trakció Zrt.-vel a kollektív szerződésről. Az érdekképviselet honlapján található nyilatkozat szerint a társaság jelentősen le akarja a rontani a m

A Mozdonyvezetők Szakszervezete szombaton reggel 8 és délután 2 óra között szünteti be a munkát, ha nem tudnak megállapodni a munkáltatóval. Hozzáteszik: a kialakult helyzetért a cégvezetés magatartása felelős. Azt állítják: a társaság jelentősen rontaná a mozdonyvezetők munkavégzésének feltételeit, nem számolja el a dolgozók jogos járandóságát, és a munkaelosztást jutalmazásként, illetve büntetésként alkalmazza.


Az érdekképviselet úgy véli: a kollektív szerződés ügyében a MÁV-Trakció nem akar megegyezni és csak az időt húzza. A szakszervezet a szerződés helyi függelékének megkötését, a munkaelosztás és elszámolás normális rendjének helyreállítását, és személyi alapbéremelést követel. Hozzáteszik: elkötelezettek a tárgyalások folytatásában.


A MÁV-Trakció Zrt. egyébként 2008. január elsejével alakult. A társaság a többi MÁV-üzletág megrendelésére személyszállítási és árufuvarozási célú vontatási, illetve tolatási tevékenységet végez.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -