Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Május 18. 15:28, csütörtök | Életmód

Szülés utáni depresszió - Kell róla beszélni!

Szülés utáni depresszió - Kell róla beszélni!

Itt a baba, a boldogság már nem is lehetne nagyobb, azonban a szülés utáni depresszió sötét felhőként takarja el a fiatal anyukák örömét.

Az utóbbi időben egyre több híres anyuka is szenved ebben a betegségben. Manapság azonban tabutémának számít, de fontos, hogy beszéljünk róla és kérjük szakemberek segítségét!

Az amerika modell, Chrissy Teigen korábban így nyilatkozott: "Azt hittem velem ez nem fog megtörténni." A modell szerint ebben nincs semmi szégyellnivaló, hisz ez bárkivel megtörténhet.

Szülés után gyakran előfordul, hogy a nők mély érzelmi "lyukba" esnek bele, vagy hullámzó a hangulatuk. Kimerültnek, üresnek és szerencsétlennek érzik magukat, miközben gondoskodnak a gyönyörű csöppségükről. Gyakran fáradtak, kedvtelenek, nem tudnak aludni és a hétköznapi feladatokkal is nehezen birkóznak meg.

Mivel a tünetek lassan mutatják meg magukat, a nők gyakran nem foglalkoznak a hangulatváltozásokkal, esetleg túl későn keresik fel az orvost. A kezelést azonban már az első tünetek megjelenése után a lehető leghamarabb el kell kezdeni.

Szakember segítségével az érintett édesanyák megtanulják kezelni az érzelmeiket, elsajátítják azokat a módszereket, amivel kezelhető a betegség.

Fontos, hogy az édesanyák beszéljenek a problémáikról, akár más anyukákkal is vitassák meg félelmeiket, és ne kudarcként éljék meg ezt helyzetet!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.