Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Június 04. 13:07, szerda | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Szúnyoginvázió lesz idén is?

Szúnyoginvázió lesz idén is?

Ezen a héten folytatódik a szúnyoggyérítés Győrben. Az elmúlt hetekben elvégzett, a még ki nem kelt lárvák gyérítését megcélzó biológiai beavatkozás után a Győr-Szol Zrt. megbízásából szerdán ismét felszállt a vegyszerrel megrakott repülő, és több ezer hektáron végezte a vérszívók populációjának ritkítását. A repülőszúnyogok légi kémiai gyérítésére elsőként a vízpartokon került sor. A mennyiben az időjárási viszonyok nem változnak a következő napokban, csütörtökön és pénteken is sor kerül hasonló beavatkozásra, így a város egész területén, a szolgáltató kezelésébe tartozó mintegy 5000 hektáros terület egészén megtörténik a légi kémiai szúnyoggyérítés.

A ritkítás során külön figyelmet fordítanak a város környéki árterekre, nádasokra, tocsogókra valamint a lakótelepi, lakóövezeti és belvárosi részek megtisztítására.

A GYŐR-SZOL. Zrt. ezekkel a megelőző jellegű beavatkozásokkal szeretne hozzájárulni a Győri Nyár közelgő nyitórendezvényeinek zavartalan lebonyolításához.

A társaság a gyérítéshez szükséges minden eszközzel, szerződéssel és engedéllyel rendelkezik. A beavatkozás alvállalkozó igénybevételével, repülőgéppel történik. Szükség esetén két gép egyszerre is felszállhat, sőt lehetőség van lokális gyérítésre például egy-egy jelentősebb közösségi rendezvény helyszínén. A GYŐR-SZOL összesen mintegy 5 000 hektáron végez szúnyoggyérítést, egy-egy felszállás alkalmával 1700-1800 hektár lefedésére van lehetőség.

A gyérítéshez olyan vegyszereket használnak, melyek az illetékes népegészségügyi hatóság engedélyével rendelkeznek. A kemikáliák sem emberre, sem más élőlényekre nem veszélyesek. Bizonyos vegyszerek a méhcsaládokra lehetnek hatással, ezeket kizárólag naplemente után alkalmazzák, amikor a méhek a kaptárba visszarepültek. Ilyen anyagokat a gyérítésre évek óta használnak minden káros következmény nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?