Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2010. Szeptember 27. 07:53, hétfő | Bulvár
Forrás: STOP

Szupersiker lett a Mamma Mia! - Mit röstell ezen Colin Firth?

Szupersiker lett a Mamma Mia! - Mit röstell ezen Colin Firth?

Afrikában töltötte kora gyermekkorát, Amerikában és Angliában járt iskolába. Az angol közönség a Büszkeség és balítélet című tévés minisorozat Mr. Darcyjaként szerette meg, és sokan ma is ezzel a szereppel azonosítják. Colin Firth

"Tizennégy évesen rájöttem, hogy tudok játszani, és ha folytatom, nem kell olyan munkákat vállalnom, amikre az iskolában készítenek fel. Kaptam állást egy londoni színházban: telefonos kapcsolótáblán kellett gombokat nyomogatnom. Jó sokáig bámultam így a semmibe, mire egy castingos ember segített bejutnom egy színiiskolába" - emlékezik a kezdetekre Colin Firth, aki a Mamma Mia!-ban megmutathatta, mer és tud is bohóckodni.

"Mint minden kamasz fiúnak, nekem sem az ABBA volt a kedvencem. Imádtam a könnyűzenét, még játszottam is egy nem túl jó együttesben. Röstellem, hogy dalra fakadtam ebben a filmben, de tény, hogy van valami furcsa lazaság az ABBA számaiban, amitől néhány hangjegy után felenged az ember, még akkor is, ha a Wagner-operák vagy a Sex Pistols a kedvencei! A forgatáson emiatt naponta nyolcszor éreztem úgy, hogy innen nincs tovább. Stellan Skarsgaard barátom is így élte át az egész cécót. Döbbenten néztünk egymásra: Mi a fenét művelünk itt?"

A film világsiker lett csakúgy, mint a Bridget Jones. A színész mégsem költözött Hollywoodba.

"Nem kapkodtak annyira utánam. Nem hazafiságból maradtam Angliában. Jobban beindulok azokra a történetekre, amik abból a környezetből sarjadnak, amelyben élek. Ha Amerikában élnék, művészi értelemben úgy érezném magam, mint a partra vetett hal" - vélekedik Colin Firth.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült