Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Április 05. 09:25, csütörtök | Helyi sport
Forrás: eto.hu

Szurkolói összefogás Viviennért!

Szurkolói összefogás Viviennért!

Összefogtak az ETO szurkolói, és a klub segítségét is kérték.

Drukkereink azzal a kéréssel fordultak hozzánk, hogy szeretnének egy agyvérzés miatt kórházi kezelésre szoruló lány, Andorka Vivienn gyógyítására pénzt gyűjteni. Az ETO természetesen a nemes kezdeményezés mellé áll, így a Kaposvár elleni mérkőzéshez kapcsolódóan a stadion több pontján - a klubház recepciójánál, az ETO Parkban található ETO Shopban és a lelátó vagy a bejárat egyes pontjain pénzgyűjtő urnát helyez ki, amelynek a bevételét szurkolóink eljuttatják Vivienn családjához.

A Kisalföld Online oldalain ezt a történetet olvastuk:

A tizenhét éves Andorka Vivienn éppúgy élt addig a napig, mint minden tizenéves. A győri Pálffy Miklós Kereskedelmi Szakképző Iskolába járt, hétköznap tanult, hétvégén néha szórakozni járt, szerelmes volt.

Attól a pillanattól kezdve azonban megváltozott Vivienn élete, a drámai hetek néhány epizódját villantjuk most fel.

Vivit a győri kórházba vitték be először, ott állapították meg az agyvérzés tényét, s azt, hogy veleszületett rendellenesség okozza az életveszélyes állapotot. A szükséges speciális ellátást Budapesten kaphatja meg: ott dolgozik azon két magyar idegsebész egyike – az ő esetében dr. Szikora István –, akinek szakterülete Vivi betegségének gyógyítása.

A lány az első héten még viszonylag jó állapotban volt Győrben, tudott beszélni, enni-inni is, ezt követően azonban rohamosan romlani kezdett az állapota.

Budapesten a műtét közben megállapították, hogy valószínűleg agyérgörcsöt is kapott, az agyban pedig olyan szintű már a nyomás, hogy el kell távolítani a koponya egy részét. Két hétig altatták, lélegeztették a lányt, akinek több epilepsziás rohama is volt. Három hétig kétséges volt az életben maradása.

Állapota azóta javult, de még mindig magatehetetlen. A koponyadarabot lassan talán vissza lehet operálni, Vivi már kommunikál, de mozgatni még csak a jobb karját tudja.

"Érdekes – mondja a nagynénje, Andorka Csilla –, ahogy az emlékei előjönnek. Az angol szavakat például, amelyeket még az előérettségihez megtanult, már tudja használni." Osztálytársai közül azonban az általános, s nem a középiskolaiak neve ugrik be. A szemén látják, hogy érti, mi történik vele, mégsem kérdez.

A rehabilitáció is hamarosan elkezdődik, a győri család azonban, amely tisztességben nevelte eddig is két gyermekét, ezek alatt a hónapok alatt felélte tartalékait.

Vivienért jótékonysági bulit szervez április 13-án a 232 Music Club, a Lapcom Média Alapítvány két hónapnyi budapesti utazást finanszíroz meg - naponta kell eljutni a fővárosba, és vissza - és most az ETO szurkolói, illetve a klub is segítséget nyújt. A pénteki, Kaposvár elleni mérkőzésen több helyen is pénzgyűjtő urnát helyezünk ki, hogy az ebben összegyűjtött adományok Andorka Vivienn gyógyulását segítsék.

Címkék: eto, győri eto fc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.