Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Szeptember 28. 14:49, szerda | Bulvár
Forrás: STOP

Öt év börtönbüntetés fenyegeti Majkát

Öt év börtönbüntetés fenyegeti Majkát

Akár öt évet is kaphat Majka, ha a holnapi ítélethirdetéskor bűnösnek mondja ki a bíróság önbíráskodás bűncselekményében. A két napra tervezett tárgyalás első etapja tegnap zajlott le, ahol is ismertették a vádakat.

Mint ismeretes, Majka és Kótai Mihály azért kerültek bajba, mert 2007 decemberében meglátogatták annak a férfinak az édesanyját, akinek milliós összeget adtak kölcsön korábban. A sportoló és a műsorvezető vissza akarták kérni pénzüket, de végül adósuk önbíráskodással és zsarolással vádolta meg őket. Majka a tegnapi tárgyaláson tagadta az ellene felhozott vádakat.

- Viccesnek találom ezt az egészet - mondta vallomásában Majoros Péter, aki kifejtette: nem érzi bűnösnek magát. Tagadta, hogy fenyegető kijelentéseket tett volna, állítása szerint erről csak a vádiratból értesült. Azt elismerte, hogy járt a sértett édesanyjának lakásán, és ott "emelkedett hangnemben" folyt vita a kölcsöne visszafizetéséről, de határozottan visszautasította, hogy a sértett megölésével fenyegetőzött volna.

Az Új Ász megkereste Majkát, aki az ügy részleteiről nem kívánt nyilatkozni, annyit azonban elárult, hogy nagyon közel van az ítélethirdetés napja.

- A folyamatban lévő ügyről nem mondhatok semmit, de csütörtökön minden kiderül, hiszen akkor lesz "eredményhirdetés" - mondta a tévés a napilapnak. Az ügyben érintett Kótai Mihály nem nyilatkozott, és ügyvédje is elhárította a megkeresést.

Dr. Kamarás Péter ügyvéd elmondta: a hazai joggyakorlat szerint az önbíráskodás súlyos következményekkel járhat, ha a vádlottról bebizonyosodik, hogy elkövette a cselekményt.

- Általánosságban elmondhatom, hogy az önbíráskodást súlyosan kezeli a joggyakorlat, tekintettel arra, hogy erőszak vagy súlyos fenyegetés az elkövetési módja annak, hogy valaki vélt vagy valós anyagi érdekeinek érvényt szerezzen. A cselekmény büntetési tétele öt évig terjedő szabadságvesztés - mondta a napilapnak az ügyvéd.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.