Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Március 02. 10:30, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Öt győri a kiemelt fesztiválok körében

Öt győri a kiemelt fesztiválok körében

A Magyar Turizmus Zrt. Nyugat – dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága 2012-ben is meghirdette a „Nyugat- dunántúli régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye” pályázatot.

Győrből öt fesztivál is elnyerte a címet!

A pályázati kiírás célja a régió azon kiemelt jelentőségű kulturális és örökségturisztikai rendezvényeinek kiválasztása volt, melyek a régió turizmusa szempontjából meghatározóak. A pályázatot utoljára 2007-ben írták ki, a cím viselésének 5 évre szóló joga 2011-ben járt le, ennek megújítására, valamint új rendezvények kiválasztására nyújtott lehetőséget a kiírás.

A pályázatok elbírálásánál kiemelt szempont volt a rendezvény eredetisége, egyedi, unikális jellege, szezonhosszabbító hatása, mely a régió turizmusfejlesztési stratégiájával összhangban áll.

A kiírásra összesen 28 rendezvényszervező, illetve rendezvénygazda nyújtotta be pályázatát, melyek közül a cím viselésére 23 eseményt tartott érdemesnek a pályázatbíráló bizottság. A pályázat eredményét az UTAZÁS 2012. kiállítás szakmai napján, 2012. március 1-jén jelentették be.

A nyertes rendezvények:

Győrkőcfesztivál (Győr), Barokk Esküvő (Győr), Advent Győrben, Magyar Táncfesztivál (Győr), Öt Templom Fesztivál (Győr), Savaria Történelmi Karnevál (Szombathely), Hétrétország (Őrség), „Falu a város közepén” – A Vasi Múzeumfalu hagyományőrző rendezvényei (Szombathely), Őrségi Nemzetközi Tökfesztivál, Kékfrankos Nyár (Sopron), Zalaegerszegi Országos Fazekas- és Keramikus Fesztivál, Kőszegi Várszínház, Nádasdy Történelmi Fesztivál (Sárvár), VOLT Fesztivál (Sopron), Tízforrás Fesztivál (Hegykő), „Félhold és Telihold” – Kőszegi Ostromnapok, Levendulahetek és Gyógynövény Hetek (Pannonhalma), A Natúrpark Ízei – Orsolya- napi vásár (Kőszeg), Herényi Virágút (Szombathely), Liszt Fesztivál (Sopron), Kőszegi Szüret, Iseumi Szabadtéri Játékok (Szombathely), Lipóti Kenyér- és Halfesztivál.

A pályázat anyagi támogatással nem jár, ugyanakkor jelentős hozadéka van a rendezvények ismertté tétele terén, hiszen a címet elnyerő rendezvények népszerűsítésére a Nyugat – dunántúli RMI marketing tevékenységében kiemelt figyelmet fordít a cím birtoklásának 5 éves időtartama alatt.

A „kiemelt rendezvény” címet elnyerő események kitűnően reprezentálják a Nyugat- Dunántúl kulturális turisztikai kínálatát, amely szezonhosszabbító hatásának köszönhetően régiónk egyik legfontosabb turisztikai terméke. – közölte Tama István a szervezet regionális marketing igazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.