Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Október 21. 11:30, péntek | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Átadták az idei Arany Hangya Díj hulladékgazdálkodási elismeréseket

Átadták az idei Arany Hangya Díj hulladékgazdálkodási elismeréseket

A Győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás a regionális kategóriában elnyerte 2011-ben az Arany Hangya-díjat.

Az Arany Hangya-díj, a hulladékgazdálkodás területén kiemelkedő tevékenységet folytató települési önkormányzatok, önkormányzati társulások és diákok rangos kitüntetése.

Az Arany Hangya Díj kitüntetettjei között olyan önkormányzatok kaptak elismerést, amelyek a környezet és fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartva a korszerű hulladékgazdálkodási szemléletet próbálják érvényesíteni. Az egyetemi kategóriában pedig olyan dolgozatot díjaztak, amely a már lerakott hulladékból próbál visszanyerni minél több hasznos anyagot.

A környezetvédelmi szervezetek és a Megyei Jogú Városok Szövetsége támogatásával 2009-ben alapított Arany Hangya Díjat 2011-ben harmadik alkalommal adták át a környezetvédelmi kiválóság elismerésére a hulladékgazdálkodás területén.

Regionális kategóriában Győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás nyerte a díjat, ami Sági Géza, a GYŐR-SZOL Zrt. elnök-vezérigazgatója vett át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.