Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 19. 08:30, péntek | Helyi

Átadták Nyúl első bölcsődéjét: évente 40-50 gyermek születik a községben

Átadták Nyúl első bölcsődéjét: évente 40-50 gyermek születik a községben

Átadták a csaknem 4200 lakosú, Győr-Moson-Sopron megyei Nyúl község első bölcsődéjét csütörtökön.

A több mint 100 millió forintos beruházást a kedvező demográfiai mutatók tették szükségessé - mondta Schmiedt Henrik független polgármester az avatás előtt az MTI-nek.

A településvezető ismertetése szerint évente 40-50 gyermek születik a faluban. A községfejlesztési stratégiát nagyban meghatározza, hogy sok fiatal teremti meg otthonát a Győr közeli faluban. A település gyermekjóléti hálózata az új bölcsödével vált teljessé - mondta a polgármester.

Az uniós előírásoknak megfelelő intézmény létrehozásához 75 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális operatív programjának keretében. Ezt az összeget 40 millió forint önrésszel egészítette ki a helyhatóság. A bölcsőde 24 gyermek befogadására alkalmas.
A polgármester szólt az előző évek fejlesztéseiről, így a korábban elkészült, hat csoporttal működő óvodáról és a megújult általános iskoláról. Utóbbit tavaly 100 millió forintból akadálymentesítették, fűtését korszerűsítették. Ehhez a beruházáshoz is nyertek 40 millió forint uniós támogatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.