Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 02. 18:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tájékoztató a hétvégén várható havazásról!

Tájékoztató a hétvégén várható havazásról!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégére jelentős mennyiségű hó várható a Nyugat-dunántúl térségébe, emiatt szükséges a felkészülés ezen időszakra.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság néhány jó tanáccsal szeretné felhívni a Tisztelt Lakosság figyelmét a megelőző óvintézkedésekre:

1. Kövessék nyomon a közlekedési viszonyokról, valamint a várható időjárásról szóló híradásokat!
2. Csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak, hiszen az időjárási körülmények hirtelen és jelentős mértékben megváltozhatnak! Feleslegesen ne veszélyeztessék saját maguk és a segítségül érkezők testi épségét!
3. Ha mégis feltétlenül szükséges az elindulás, legyen önöknél meleg ruha, takaró és termoszban forró ital. A gépjárműben legyen elegendő mennyiségű üzemanyag és legyen bekészítve hólánc, hólapát, jégkaparó, jégoldó.
4. Akik otthon maradnak, gondoskodjanak több napra elegendő mennyiségű tartós élelmiszer, ivóvíz és gyógyszer biztosításáról!
5. Készítsenek elő meleg ruhákat!
6. Áramszünet idejére a hűtőben és fagyasztóban lévő élelmiszereket hideg helyen a szabadban helyezzék el!
7. Áramszünet idején a vízteres kandalló és cserépkályha vízkeringetéséről gondoskodjanak kiegészítő berendezés alkalmazásával (pl. aggregátor)! Az e célra igénybevett belső égésű motort csak szabadban alkalmazzák!
8. Vegyes tüzelésű kazánok esetében, amennyiben gázüzemeltetésről áttérnek a másik tüzelési módra, kerüljön elzárásra a megfelelő zárócsap!
9. A földgázszolgáltatás ideiglenes kimaradása esetére gondoskodjanak egyedi tüzelési berendezésekről (cserépkályha, olajradiátor, kandalló, vaskályha, villanykályha, PB tüzelés)!
10. Biztosítsanak több napra elegendő mennyiségű tartalék tüzelőanyagot, amely könnyen hozzáférhető helyen legyen tárolva, közel a bejárathoz!
11. Legyen előkészítve gyufa vagy öngyújtó, gyertya, elemlámpa (tartalék elemmel)!
12. Áramszünet idejére készítsenek elő elemről működtethető rádiót, és biztosítsanak hozzá tartalék elemeket!
13. Mobiltelefonja legyen üzemképes és feltöltött állapotú!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense