Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2016. Október 07. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság

Tájra fel! Dunán innen, Dunán túl c. vetélkedő döntője

Tájra fel! Dunán innen, Dunán túl c. vetélkedő döntője

2016. október 7-én, pénteken 9.00 órától, a Széchenyi István Egyetem, Apáczai Csere János Kar Dr. Barsi Ernő termében rendezik meg a turisztikai-honismereti vetélkedő döntőjét.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés által létrehozott és fenntartott Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság és határon túli partnere, a Felvidéki Értéktár Bizottság sikeresen valósította meg a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Államtitkárság által támogatott „Duna elválaszt, de értékeink összekötnek” értéktári szakmai programot.

A program zárásaként a holnapi napon, 2016. október 7-én, pénteken 9.00 órától, a Széchenyi István Egyetem, Apáczai Csere János Kar Dr. Barsi Ernő termében rendezik meg a Tájra fel! Dunán innen, Dunán túl című turisztikai-honismereti vetélkedő döntőjét, melyen három megyebeli és három felvidéki középiskola csapatai mérik össze tudásukat.

A vetélkedőn részt vevő középiskolás fiatalok különböző játékos, néprajzi és turisztikai feladatokban mérhetik össze tudásukat. Reményeink szerint a verseny nem csak a játék és versenyzés örömét adja majd a fiataloknak, hanem elmélyíti a szülőföldhöz való kötődésüket és felkelti érdeklődésüket szűkebb pátriájuk értékei iránt.

A vetélkedő megnyitóján képviselteti magát Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum államtitkársága, Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése és Széchenyi István Egyetem vezetése.

Program:

9:00 - 9:45 Megnyitó – helyszín: SZE AK Dr. Barsi Ernő terem
Köszöntők
10:00 - 13:50 Vetélkedő döntője I. forduló: Idegenforgalom, vendéglátó, természettudomány, irodalom, ének-néprajz, rajz-vizuális nevelés témájú feladatok teljesítése

15:00 - 15:30 Döntő, II. forduló: Ügyességi játékok – rekreációs feladatok
15:50 – kb. 16:20 Táncház
17:30 Eredményhirdetés – Hotel Famulus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 09:14, kedd | Helyi

A harmadik legjobb magyar intézmény lett a Széchenyi István Egyetem az Európai Egyetemi Játékokon

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet nyertek a Debrecenben és Miskolcon megrendezett Európai Egyetemi Játékokon.

2024. Július 30. 08:13, kedd | Helyi

A győrszentiváni önkéntes tűzoltók is kaptak támogatást

Hétszázezer forint támogatást nyert el a katasztrófavédelem pályázatán a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület, üzemeltetésre pedig 128 ezer forinthoz jutottak hozzá egy polgári védelmi kiíráson.

2024. Július 30. 07:12, kedd | Helyi

Osztalékfizetéseket ellenőriztek a Győr-Moson-Sopron vármegyei NAV revizorai

A revizorok összevetették a cégek beszámolóit, a NAV rendszereinek adatait és vizsgálták a taggyűlési határozatokat is.

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.