Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Május 15. 09:54, péntek | Belföld
Forrás: infovárosok

Talicskán tolta el a több tízmillió forintnyi zsákmányt egy betörőbanda - VIDEÓ

Talicskán tolta el a több tízmillió forintnyi zsákmányt egy betörőbanda - VIDEÓ

Őrizetbe vették a szigetszentmiklósi nyomozók azt a két férfit, akik harmadik társukkal több tízmillió forintnyi zsákmányt talicskáztak ki egy dunavarsányi házból.

A betörők 2019. december 29-ről 30-ra virradó éjszaka Dunavarsányban átmásztak egy ház hátsó kerítésén, félretoltak egy üveglapot, így bejutottak a teraszra, ahol felfeszítették a hálószoba ablakának redőnyét, és betörték az üveget. A házban volt idejük körülnézni, szinte mindent vittek, ami mozdítható volt, még azt is, ami elsőre nem – közölte a rendőrség oldalán.

A falból két lemezszekrényt is kitéptek, majd szállítóeszköz után néztek. A kiszemelt házhoz ugyanis előzőleg gyalog érkeztek, ezért dolguk végeztével magukhoz vettek egy gyerek talicskát, felpakolták rá a több mint félmázsás szajrét, majd eltolták az éjszakába. A háztól nem messze szétverték a lemezszekrényeket, kiürítették, majd elmenekültek az összesen közel 50 millió forintot érő pénzzel, nagy értékű karórákkal, arany ékszerekkel, személyes iratokkal – tette hozzá a rendőrség.

A nyomozók nyomkövető kutya és térfigyelő kamerák segítségével keresték az elkövetőket.

A nyomozás május 12-én hozott jelentős eredményt, a tetteseket azonosították és elfogták. Két Pest megyei férfit, a 41 éves D. Ferencet és a 22 éves Gy. Ferencet előállították és őrizetbe vették. A bandához tartozó harmadik azonosított társuk, a 49 éves Gy. Endre jelenleg egy időközben elkövetett bűncselekmény miatt letartóztatásban van. A nyomozók a gyanúsítottak lakásán házkutatást tartottak, a betörésből zsákmányolt ékszerek és pénz egy részét megtalálták és lefoglalták.
Kihallgatásán mindhárom gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését, de lopás megalapozott gyanúja miatt eljárás indult ellenük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.