Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Október 01. 14:45, péntek | Sport
Forrás: NSO

Talmácsi Gábornak három ajánlata van

Talmácsi Gábornak három ajánlata van

A gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíjának pénteki szabadedzésén Talmácsi Gábor a kilencedik időt érte el a Moto2-es géposztályban. A spanyol Julián Simón bizonyult a leggyorsabbnak honfitársa, Toni Elías és a San Marinó-i A

Talmácsi Gábor alatt megmozdult a föld. És nem átvitt értelemben – földrengés volt Motegi környékén, s nem is egyszer. A magyar világbajnok egyik éjszaka arra ébredt, hogy kidobta az ágya („Rettenetesen megrémültem, ám amikor letelefonáltam a recepcióra, megnyugtattak, hogy ez itt normális” – mondta), majd pedig az étteremben fogtak vad csörömpölésbe a poharak és az ablakok („Olyan volt, mintha négy-öt metrószerelvény egyszerre dübörgött volna el alattunk” – írta le az érzést Talma).


A magyar motoros a versenyzésre rátérve elmondta, nem készültek nagy újdonsággal Motegire. „Ugyanazzal az alapbeállítással kezdünk, mint az aragóniai futamon, mert az bevált, dobogóra tudtam állni. Itt, Motegiben a féktávoknak kell nagyobb figyelmet szentelni, mert azokon lehet faragni a köridőkön.”

A hétvége slágertémája a pilótakeringő – mostanában kell ugyanis leadni a világbajnokságot szervező IRTA-nak a jövő évi listákat, ezért gyakran megesik, hogy a jegyzékeken egy-egy versenyző neve több csapatnál is szóba kerül. Talmácsinak konkrétan hárman tettek eddig ajánlatot, s nem titok, hogy egyikük a jelenlegi csapata, a Speed Up Racing. A magyar világbajnok és menedzsmentje azonban egyelőre nem döntött, folyamatosan tárgyalnak.

„Szerződésünk a jelenlegi csapatunkkal november hetedikén tizenhét órakor lejár, a Speed Upnak nincs opciós joga Gáborra, ez azonban nem jelenti, hogy ne tárgyalnánk a folytatásról. Azt is elárulhatom azonban, hogy vannak más érdeklődők, köztük az egyik hivatalos FTR-csapat, amely jelen pillanatban elsőbbséget élvez. Nem tudom megmondani, mikor lesz megállapodás a tárgyalásokból, de nekünk az a legfontosabb, hogy a technikai feltételek meglegyenek ahhoz, hogy Gábor jövőre a végső győzelemért is küzdhessen” – mondta Stefano Favaro, a magyar versenyző menedzsere.

Talmácsi egyébként a pénteki szabadedzésén a kilencedik időt érte el a Moto2-esek között. A tréningen a spanyol Julián Simón bizonyult a leggyorsabbnak honfitársa, Toni Elías és a San Marinó-i Alex De Angelis előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:04, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,