Városlista
2021. május 15, szombat - Zsófia

Hírek

2010. Január 04. 13:33, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Támadás indult a hazai bankóriás ügyfelei ellen

Támadás indult a hazai bankóriás ügyfelei ellen

Ismeretlenek próbálnak kicsalni hitelkártya adatokat e-mailben, a CIB Bank nevében. A pénzintézet honlapján arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy ők semmilyen esetben nem kérik sem e-mailben, sem SMS-ben az ügyfél azonosítóit.

Valószínűleg külföldi csalók próbálnak hitelkártya adatokat megszerezni elektronikus levélben, amit a CIB Bank nevében küldtek. A bank erre abból következtet, hogy az e-mailt rossz magyarsággal írták. Például az szerepel benne, hogy „adataink azt mutatják, hogy az online számla zárolták miatt, következ ok miatt. Jelentkezzen be a kísérlet érvénytelen adatokat. Mi tanácsot Önnek, hogy visszaállítsa a CIB Online számla azonnal, hogy elkerüljék végleges leállítása fiókját."

A CIB Bank honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy az e-mailt véletlenszerűen küldték szét az interneten megtalálható címekre, és a csalók nem fértek hozzá a CIB Bank adatbázisához. Sem a banki honlapot, sem pedig a banki internetes rendszert nem érte támadás.

A bank arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy minden körülmények között tartsák titokban felhasználói azonosítójukat, jelszavukat és aláírási kódszavukat. A CIB Bank soha nem kéri az ügyfél azonosítóit sem e-mailben, sem SMS-ben. Arra kérik azokat, akik mégis megadták adataikat a csaló oldalon, haladéktalanul hívják a bank nonstop telefonos ügyfélszolgálatát a 06 40 242 242-es telefonszámon.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 15. 10:11, szombat | Belföld

Ferenc pápa budapesti látogatásáról egyeztetett Erdő Péter a Vatikánban

A pandémia utáni újraindulás jelképének számít a szeptemberben Budapesten kezdődő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Erdő Péter bíboros szerint,

2021. Május 15. 09:25, szombat | Belföld

Meghalt 73 beteg, 1039-cel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 73, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1039 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton,

2021. Május 15. 09:08, szombat | Belföld

Elfogadják a magyar védettségi igazolványt a román határon

A román hatóságok elfogadják a magyar védettségi igazolványt - erősítette meg a Maszol.ro portálnak pénteken a határrendészet szóvivője és az Arad megyei tisztiorvos.

2021. Május 15. 08:35, szombat | Belföld

Stabil az állapota a miskolci megyei kórházban megkéselt ápolónőnek

Stabil az állapota a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórház és egyetemi oktatókóházban csütörtökön megkéselt ápolónőnek, a kórházi dolgozó maradandó sérülést nem szenvedett