Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Január 04. 13:33, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Támadás indult a hazai bankóriás ügyfelei ellen

Támadás indult a hazai bankóriás ügyfelei ellen

Ismeretlenek próbálnak kicsalni hitelkártya adatokat e-mailben, a CIB Bank nevében. A pénzintézet honlapján arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy ők semmilyen esetben nem kérik sem e-mailben, sem SMS-ben az ügyfél azonosítóit.

Valószínűleg külföldi csalók próbálnak hitelkártya adatokat megszerezni elektronikus levélben, amit a CIB Bank nevében küldtek. A bank erre abból következtet, hogy az e-mailt rossz magyarsággal írták. Például az szerepel benne, hogy „adataink azt mutatják, hogy az online számla zárolták miatt, következ ok miatt. Jelentkezzen be a kísérlet érvénytelen adatokat. Mi tanácsot Önnek, hogy visszaállítsa a CIB Online számla azonnal, hogy elkerüljék végleges leállítása fiókját."

A CIB Bank honlapján arra hívja fel a figyelmet, hogy az e-mailt véletlenszerűen küldték szét az interneten megtalálható címekre, és a csalók nem fértek hozzá a CIB Bank adatbázisához. Sem a banki honlapot, sem pedig a banki internetes rendszert nem érte támadás.

A bank arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy minden körülmények között tartsák titokban felhasználói azonosítójukat, jelszavukat és aláírási kódszavukat. A CIB Bank soha nem kéri az ügyfél azonosítóit sem e-mailben, sem SMS-ben. Arra kérik azokat, akik mégis megadták adataikat a csaló oldalon, haladéktalanul hívják a bank nonstop telefonos ügyfélszolgálatát a 06 40 242 242-es telefonszámon.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.