Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 05. 12:30, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Támadnak a meztelen csigák, a rendkívül csapadékos időjárás miatt egyre több van belőlük Győrben is

Támadnak a meztelen csigák, a rendkívül csapadékos időjárás miatt egyre több van belőlük Győrben is

Az úgynevezett spanyol csupasz csigák szinte mindenféle növényt elpusztítanak, védekezni pedig nagyon nehéz ellenük.

Egyesek sózással, mások futó kacsával próbálkoznak, de igazából egyik sem jelent hosszú távú megoldást a gusztustalan, nyálkás csúszómászók ellen.

Egy kisebb csapat spanyol csiga. Alig néhány perc alatt is ennyit sikerült összegyűjteni belőlük egy szentiváni ház kertjében. De a sok eső miatt most mindenhol rengeteg van a csúszómászókból. Ahol megtelepednek ott mindent meg is esznek, vagyis nem csak utálatosak de rendkívül kártékonyak is. Természetes ellenségük pedig alig van. Ahol felbukkannak ott általában sózással védekeznek ellene, esetleg futó kacsával. Merthogy Németországban és Ausztriában találtak egy fajt, az indiai futókacsát amelyik kifejezetten kedveli a csupasz csigákat. Csigainvázió idején a sógoroknál például egy kacsakölcsönző program is működik, bárki kibérelhet egy - egy madarat ami aztán elpusztítja a földeken a kártevő csúszómászókat. Ilyen program sajnos nálunk még nem létezik, spanyol csigából viszont van bőven, a napokban az ország több pontjáról is érkezett bejelentés óriási csigapusztításról. Ez alól pedig Győr sem kivétel, a családi házas övezetekben itt is mindent elpusztít a roppant kártékony spanyol csiga.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.