Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2012. Szeptember 03. 11:51, hétfő | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Tanévnyitó „Az iskola rendőrével”

Tanévnyitó „Az iskola rendőrével”

Győrben, az Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola augusztus 31-i tanévnyitó ünnepségén adták a Győri Rendőrkapitányság szervezésében tartott közlekedési tábor első helyezettjének kijáró vándorserleget.

A vándorserleg átadása előtt a Győri Rendőrkapitányság tisztje, Gerendai Sándorné r. őrnagy asszony az iskola előtti forgalomirányítással ünnepélyesen is megnyitotta az „Az iskola rendőre” kampányt.

Ez év májusában a kapitányság az általános iskolások 5-6. osztályos tanulói részére rendezte meg a „Ki a mester két keréken” közlekedésbiztonsági vetélkedőt, ahol a versenyzők elméleti és gyakorlati feladatok teljesítésével adtak számot tudásukról. A verseny az iskoláskorú gyermekek közlekedésbiztonságát célozta meg. Azt, hogy már kisiskolás korban megtanuljanak helyesen közlekedni, időben felismerjék az esetleges szabályszegés veszélyeit, annak kockázatát.

A versenyen legeredményesebben szereplő három csapat nyereménye egy hetes térítésmentes győrújbaráti, közlekedési táborozás volt, ahol idén júliusban a győri Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola, a Petőfi Sándor Állami Művelődési Központ és a nagyszentjánosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola tanulói vettek részt

A 10. alkalommal megrendezett táborban a Győr-Moson Sopron Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség kollegái a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályairól tartottak előadást a résztvevők számára. A gyermekek a programokon való aktivitásukkal (nem kötelezően) gyűjthettek pontokat, majd a legtöbb pontszámot összegyűjtött csapat egy vándorserleg győztese lett.

Ez évben első alkalommal, az Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola csapata büszkélkedhet e kiváló címmel- írta közleményében Kálmán Gabriella sajtóreferens.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.