Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 16. 08:35, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír/RTL Klub

Tanítványát követte a halálba: mindketten a száguldó vonatból zuhantak ki

Tanítványát követte a halálba: mindketten a száguldó vonatból zuhantak ki

Még vizsgálják a hatóságok a múlt hétfői vonatbalesetet, amikor egy győri tanárnő Tatánál kizuhant a száguldó vonatból, és a kórházban belehalt sérüléseibe.

Olyan vonaton utazott, ahol a vonatajtók távvezérléssel záródnak, menet közben nem lehet kinyitni őket - elméletben, mert a gyakorlatban mégis előfordul, hogy kinyílnak - számolt be az RTL Klub híradója.

Fekete zászló leng a győri Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ épületén. Itt tanított csaknem húsz évig az az 50 éves asszony, aki múlt hétfőn zuhant ki a vonatból. Művésztanár volt, a tanítványai jó szívvel emlékeznek rá.

„Mindig tudott olyat mondani, amitől szerette és csinálta az ember, még hogyha nem is ez volt az élete" - mondta Horváth Judit.

A vonatnak, amin a tanárnő utazott, távvezérelt az ajtaja és elméletben menet közben nem nyílhatnak ki.

„Mosdóba szeretett volna kimenni a szerelvényen, és teljesen tisztázatlan eddig a körülmény arra vonatkozóan, hogy hogyan nyílhatott ki az ajtó" - mondta Hablicsek Nikoletta rendőrőrnagy.
U

gyanilyen volt az a vonat is, aminek egy májusi panaszkönyvi bejegyzés szerint háromszor is kivágódott menet közben az ajtaja, és valószínűleg az is, amelyből másfél éve vagy kiesett vagy kiugrott egy fiatal győri lány, aki meghalt a síneken. A nemrég balesetet szenvedett győri tanárnő őt is tanította, húga Judit legjobb barátnője volt.

„Mindenkit nagyon mélyen érint én azt gondolom, aki ismerte ezt a két embert, mert két nagyon jó embert veszítettünk el" - mondta Horváth Judit.

Pedig a MÁV szerint a vonatajtók nem nyílhatnak ki menet közben. Indulásnál a jegyvizsgáló kulccsal lezárja az összes ajtót, az utolsót ő csukja be.

„Miután elérte a vonat az 5 kilométer per órás sebességet, akkor kattan a reteszzár, innentől kezdve nem lehet ezeket az ajtókat kinyitni" - mondta Szabó Anett.

Az ajtót menet közben csak akkor lehet kinyitni, ha valaki meghúzza a vésznyitót. Ezért, ha nincs rá ok, pénzbírság jár. Ezen kívül csak akkor nyílhat ki az ajtó, ha váratlanul romlik el valami, például a retesz, vagy elektromos hiba miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.