Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2018. Január 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Tanulmánykötet jelent meg a jezsuiták 17-18. századi győri életéről

Tanulmánykötet jelent meg a jezsuiták 17-18. századi győri életéről

A kiadott kötet a jubileumi év tudományos konferenciáján elhangzott előadások szerkesztett, jelentősen kibővített és gazdagon illusztrált anyagát tartalmazza.

A győri Szent Mór Bencés Perjelség 2016-ban tudományos konferenciával ünnepelte a Loyolai Szent Ignác bencés templom felépítésének és felszentelésének 375. évfordulóját.

A tanulmánykötet révén jobban megismerhetjük a Jézus Társasága múltját, értékeit, melyekből táplálkozva erősödhet a jezsuiták identitása, elősegítve a továbblépést is. Szép példája a könyv annak, hogy a bencések milyen szeretettel ápolják a jezsuitákhoz kapcsolódó emlékeket – ez is bizonyítja, hogy a két rend együttműködése harmonikus.

A Szent Mór Bencés Perjelség gondozásában megjelent, 410 oldalas kötetnek három szerkesztője van: Fazekas István, Kádár Zsófia és Kökényesi Zsolt; és nyolc szerző tíz tanulmányát tartalmazza. A képi szerkesztés felelőse Vertel Beatrix és Püspöki Apor volt. Az előadások szerkesztett, jelentősen kibővített és gazdagon illusztrált anyagát tartalmazza.

A magyar történettudományban nincs példa arra, hogy egy könyv ennyire mélyrehatóan, részletesen vizsgálja egy szerzetesrend és a helyi társadalom – politika, kultúra, korabeli felekezetek egymás közötti – kapcsolatát.

A könyvet a napokban a fővárosi Párbeszéd Házában mutatták be.

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.