Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Május 25. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: infoGyőr

Tapintható láthatatlan

Tapintható láthatatlan

Egy beton tömb került Győrben a Széchenyi térre a napokban. A beton tömböt bronz öntvénnyel burkolták be és felkerült rá a tér makettje.

A maketten pedig Braille írással az épületek leírásai jelennek meg a vakok és gyengén látók számára.

Kis Péter grafikus művész alkotását a böblingeni és a győri Rotary Club közössen adományozzák Győr városának. Az ünnepélyes átadóra 2012 május 26-án délelőtt 11 órakkor kerül sor.


Az eseményre tisztelettel meghívjuk a média munkatársait is, hogy hírül adhassák, hogy egy újabb a látássérültek tájékozódását segítő kicsinyített modellel gazdagodott Magyarország és Győr.

A Rotary Klub célja, a tapintható domborművön segítségével bemutatni jelentős műemléki tereket, épületeket, épület-együtteseket, adott városokat, környéket, vak, illetve gyengén látó embertársaink számára. Ezzel szeretnénk közvetett, megélhető térélményt, ismeretterjesztést nyújtani, hozzájárulni a tájékozódáshoz, felmutatni az önzetlen támogatás lehetőségét és jelentőségét.
Bízunk benne, hogy „TAPINTHATÓ-LÁTHATATLAN” programunk tematikus bemutatása és megvalósítása hozzájárul majd hátrányos helyzetű embertársaink életminőségének javításához és a látó társadalom segítőkészségének bemutatásához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?