Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Május 27. 10:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr24

„Tapintható Széchenyi tér” vakoknak és gyengén látóknak

„Tapintható Széchenyi tér” vakoknak és gyengén látóknak

A napokban egy érdekes makett került Győrben a Széchenyi térre, melyen Braille írással az épületek leírásai jelennek meg a vakok és gyengén látók számára.

Egy betontömb került Győrben a Széchenyi térre a napokban. A beton tömböt bronz öntvénnyel burkolták be és felkerült rá a tér makettje. A maketten Braille írással az épületek leírásai jelennek meg a vakok és gyengén látók számára.

Kis Péter grafikus művész alkotását a böblingeni és a győri Rotary Club közössen adományozzák Győr városának. Az ünnepélyes átadóra május 26-án, szombaton délelőtt 11 órakkor került sor.

A Rotary Klub célja, a tapintható domborművön segítségével bemutatni jelentős műemléki tereket, épületeket, épület-együtteseket, adott városokat, környéket, vak, illetve gyengén látó embertársaink számára. Ezzel szeretnénk közvetett, megélhető térélményt, ismeretterjesztést nyújtani, hozzájárulni a tájékozódáshoz, felmutatni az önzetlen támogatás lehetőségét és jelentőségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.