Városlista
2024. június 27, csütörtök - László

Hírek

2024. Június 22. 09:12, szombat | Helyi

Tápszentmiklóson épül a közösségi tér

Tápszentmiklóson épül a közösségi tér

Megkezdődött a Tápszentmiklósi Közösségi Tér építése a munkaterület átadásával – jelentette be a Facebook-oldalán Kovács József polgármester.

A bejegyzésében a község vezetője leírja, hogy „egy nagyon intenzív 170 napos időszak elé nézhetünk. A végső határidő december 4. Bízom abban, hogy megvalósulhat egy nagyon régi álmom, mely szerint Tápszentmiklóson lesz egy olyan hely, ahol bármilyen közösségi rendezvényt meg tudunk tartani.”

Kovács József számít a kormány további segítségére is, hiszen „a teljes bekerülési költség fedezetéhez többletforrásra is szükségünk lesz.”

A posztban még hozzáteszi, hogy „amikor pár éve a szennyvízberuházás megvalósult Tápszentmiklóson, az átadáson Kara Ákos ígéretet tett arra, hogy a következő »nagy dobás« egy olyan létesítmény megépítése lehet Tápszentmiklóson, ami majd lehetőséget nyújt arra, hogy az itt élők is méltó helyen, méltó körülmények között élhessenek közösségi életet. Türelemmel kivártuk ezt az időt, és most végre az álomból valóság lehet.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 27. 09:14, csütörtök | Helyi

Jakabos olimpiája tényleg egy hajszálon múlott, sajnos

A győri úszók közül ott lesz a Párizsi olimpián Sebestyén Dalma és Szabó Szebasztián, Jakabos Zsuzsannát egy tized választotta el 200 pillangón a szint megúszásától.

2024. Június 27. 08:14, csütörtök | Helyi

Ezúttal több mint 1 millió eurót „nyertünk”!

Újabb csalás típus, ami hozzánk is eljutott, hiszen szerkesztőségünk is megkapta a jó hírt hozó üzenetet.

2024. Június 27. 07:12, csütörtök | Helyi

Kutatják és kiszedik az amerikai jelzőrákokat folyóinkból

Liziczai Márk, a mosonmagyaróvári Kossuth-gimnázium biológia tanára a Lajtán és a Mosoni-Dunán az idegenhonos amerikai jelzőrákok terjedését kutatja diákokkal

2024. Június 26. 09:13, szerda | Helyi

Pannonhalmán védte meg bajnoki címét Valter Attila és Vas Blanka

Pannonhalma környékén rendezték az országúti kerékpárosok mezőnyversenyének országos bajnokságát, amely nem hozott meglepetést.