Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Január 11. 08:09, szombat | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Tavaly is rekordmennyiségű áramot termeltek az atomerőművek Oroszországban

Tavaly is rekordmennyiségű áramot termeltek az atomerőművek Oroszországban

Az orosz atomerőművek - a Roszatom állami konszern villamos energetikai divíziójához tartozó Roszenergoatom konszern leányvállalatai - újabb rekordot állítottak fel az éves áramtermelésben tavaly

- közölte a Roszatom az MTI-vel pénteken. Az előállított villamos energia mennyisége 2019-ben meghaladta a 208,784 milliárd kilowattórát, 4,5 milliárd kilowattórával haladta meg a 2018. évi rekordot.

Az orosz atomerőművek közül az elért eredményhez legnagyobb mértékben a Rosztovi Atomerőmű (több mint 33,8 milliárd kilowattóra) járult hozzá. A sorrendben második a Kalinyini Atomerőmű (több mint 31 milliárd kilowattóra), harmadik a Balakovói Atomerőmű (több mint 30 milliárd kilowattóra).

Oroszország villamosenergia-termelésének hozzávetőleg 19 százalékát adják az atomerőművek. Az ország európai részére vetítve a nukleáris energia részesedése ennél lényegesen magasabb, eléri a 40 százalékot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.