Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2016. Április 06. 19:11, szerda | Életmód
Forrás: MTI - V, Fotó: GEMENC ZRT.

Tavaszi túrákat szerveznek a Gemencben

Tavaszi túrákat szerveznek a Gemencben

Tavaszi túrákat szervez április két hétvégéjén a Gemenc Zrt. a Duna melletti ártéri erdőbe, a természetbarátok a közönség elől egyébként elzárt területeket is bejárhatnak túravezetők segítségével.

Április 9-én, szombaton a Gemenc északi és déli kapujától is indít gyalogtúrát az erdőgazdaság.


A keselyűsi fogadóépülettől a Gemenc Duna-partig lévő távot erdei vasúton tehetik meg a kirándulók, amit az alsó-gemenci erdőrészben, a Forgó-tó és a keselyűsi tanösvény érintésével kilenc kilométeres gyalogút követ. A zavartalan területen jó eséllyel megfigyelhetők a Gemenc nagyvadja - szarvas, vaddisznó -, a Forgó-tónál az ott fészkelő kócsagok, szürke gémek, réti sas, fekete gólya, barna kánya látható - mondta Csontos Péter, a zrt.turisztikai és marketingosztályának vezetője az MTI-nek.
A Gemenc déli bejáratától, a pörbölyi Ökoturisztikai Központtól induló túrán a nagyrezéti erdőrészben sétálva ismerhetik meg az ártéri erdő madárvilágát a kirándulók, benne a Rezéti-Duna gémtelepével, ahol több száz gém fészkel. Az útvonal érinti a turistautak által elkerült Gyékényes legelőt. Az ártéri erdőben a védett növények, gyöngyvirág és tőzike is nyílik.
Április 16-án, szombaton Bajáról és a Szekszárdhoz közel eső Gemenc Duna-parti kikötőből indít sétahajót a Gemenc Zrt.

A bajai Gemenc Vándorponttól induló hajó a Veránka-szigeten köt ki, ahol nyolc kilométeres gyalogtúrán ismerkedhetnek meg a résztvevők a fészkelő madarak miatt ezúttal is csak korlátozottan bejárható területtel, amely többek közt réti sas, barna kánya és fekete gólya élőhelye.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Életmód

Karbantartási munkálatok miatt kisebb kiesés lehet egyes TV- és rádióadásokban

Az Antenna Hungária rendszeres karbantartási kötelezettsége keretében augusztus 13-án és 14-én a Széchenyi-hegyi tornyán végez karbantartást.

2024. Augusztus 13. 07:51, kedd | Életmód

Jelentősen felgyorsult a klímaváltozás a magyar erdőkben is

A klímaváltozás százszor gyorsabban megy végbe a magyar erdőkben, mint harminc évvel ezelőtt, ezért az erdészetekre komoly feladat hárul jelenleg és a jövőben is

2024. Augusztus 11. 09:43, vasárnap | Életmód

A Perseida meteorraj Magyarország felett