Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. December 04. 13:20, szerda | Külföld

Távozik vezetői posztjáról a Google két legendás alapítója

Távozik vezetői posztjáról a Google két legendás alapítója

Az Alphabet bejelentette, hogy a Google két társalapítója, Sergey Brin és Larry Page távoznak elnöki és vezérigazgatói pozíciójukból, a vállalat irányítását pedig Sundar Pichai veszi át, aki jelenleg a Google vezérigazgatója.

Brin és Page ugyan lemondanak posztjukról, azonban továbbra is tagjai lesznek a Alphabet igazgatótanácsának és megtartják szavazati jogukat is, így a jövőben is döntő befolyással rendelkeznek a vállalat életében. Búcsúlevelükben azt írták, hogy az Alphabetnek és a Google-nek már nincs szüksége két vezérigazgatóra és egy elnökre, a vállalat pedig nélkülük is remekül fog működni.

Brin és Page a Google egy igen viharos időszakában döntenek a távozás mellett, hiszen az európai és az amerikai döntéshozók is egyre jobban szorongatják a vállalatot. Page például nem jelent meg a nagy techvállalatok meghallgatásán, 2018-ban pedig a szenátus elé is berendelték, de oda sem ment el.

Eközben egyre nagyobb a feszültség a Google és a dolgozók között is. Tiltakozás volt például a Google kínai terjeszkedésével szemben, nemrég pedig a vállalat több olyan alkalmazottat is elküldött, akik a cégvezetés számára kellemetlen véleményt hangoztattak. A Google szerint a kirúgottak megszegték az adatvédelmi szabályzatot, a munkavállalók szerint viszont csak el akarják őket hallgattatni.

Pichai, az Alphabet új vezérigazgatója még 2015-ben került a Google élére, de már előtte is a cégnél dolgozott. Részt vett többek között a Chrome böngésző kifejlesztésében és volt az Android operációs rendszer főnöke is.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Michael Nagle

Címkék: Alphabet, Google, távozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.