Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Augusztus 28. 16:05, kedd | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Te mennyi szemetet hagytál magad után a városban?

Te mennyi szemetet hagytál magad után a városban?

A 4 Évszak Fesztivál nyárzáró rendezvényei után, csütörtöktől egészen hétfőig takarítottak utánunk a városi szolgáltató tisztaságért felelős munkatársai.

A győri városi rendezvények ideje alatt és a fesztiválokat követően a GYŐR-SZOL Zrt. végzi el városunkban a köztisztasági munkákat. Így volt ez az elmúlt hosszú hétvégén is, amikor a 4 Évszak Fesztivál nyárzáró rendezvényei során felgyülemlett szemetet, csütörtöktől hétfőig kellett eltüntetnie a városi szolgáltató tisztaságért felelős munkatársainak- írja Nagy Csaba kommunikációs menedzser közleményében.

A programok alatt szinte folyamatos jelenlétet igényelt a köztisztaság fenntartása. A legnagyobb feladat a Városház tér és Szent István út környékén megrendezett szombat esti szuperkoncertet követően adódott. Ezen a helyszínen szombaton éjszaka azért kellett gyorsan összetakarítani, hogy a rendőrség minél hamarabb meg tudja nyitni a forgalom előtt a főutat, ami a koncertet követően néhány órán belül meg is történt. Vasárnap reggelre a rendezvény többi helyszínén is kulturált köztisztasági állapotok fogadták a bornapokra érkező újabb tömegeket. Takarítani hétfőn is kellett, a faházak bontásakor került elő bőven szemét.

A nyárzáró fesztiválon is szelektív módon történt a hulladék gyűjtése. A hosszú hétvége programjának városi helyszíneiről a GYŐR-SZOL Zrt. összesen több mint 7,5 tonna hulladékot gyűjtött össze.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.